Elon Musk emitirat će glazbu izravno u naše mozgove - Kanal 5

Elon Musk emitirat će glazbu izravno u naše mozgove

Ako dosad još niti jednom niste posumnjali da bi Elon Musk mogao biti filmski zlikovac koji je iskočio iz platna, pazite sad ovo: Musk, upravitelj SpaceX-a i Tesle, dvaju firmi koje se bave istraživanjem i stvaranjem iznimno naprednih tehnologija, na Twitteru se pohvalio svojim najnovijim pothvatom – mikro čipom koji omogućuje korisniku da emitira glazbu izravno u mozak, što je, naravno, revolucionarno i uzbudljivo. Osim što zvuči kao premisa epizode zloslutne serije „Crno zrcalo“. 

Čip ili takozvano sučelje mozak-računalo dio je Muskovog startupa Neuralinka, koji je osnovan 2016. godine, ali je do sada većinom ostao izvan doticaja s javnošću. Odgovarajući američkom informatičaru Austinu Howardu u sada izbrisanoj objavi, Musk je rekao da će uređaj u stilu kakvog futurističkog filma o strogo podijeljenim klasama „omogućiti korisnicima da slušaju glazbu izravno s čipova“ – isto kao uz pomoć ušiju, ali skuplje. Dodao je da je to tek početak i kako „Neuralink može pomoći u kontroli razine hormona tako da ih krenemo regulirati u našu korist”. Je li išta od toga zapravo moguće tek treba potvrditi. 

Nastupivši na pretstavljanju izuma 2019. godine, Musk je izjavio da Neuralink radi na uređaju koji “nalikuje na šivaći stroj” koji bi osigurao izravnu vezu između računala i čipa umetnutog u mozak. Proces, koji je usporedio s Lasik tehnologijom koja se koristi pri laserskoj operaciji oka, uključivat će neurokirurškog robota koji odašilje niti informacija u mozak spojen na maleni usađeni računalni čip. 

Muskova ideja otmice i kontroliranja naših mozgova nije najugodnija, pogotovo ako se uzme u obzir da je nevine ljude prozivao za pedofiliju i lansirao crvene satentke kratke hlače s potpisom Tesle i na njih nalijepio cijenu od 69,420 američkih dolara iz pakosti prema vlasnicima njegovih dionica koji se na njima obogaćuju dok ga polako potkopavaju. Onda opet, možda je sve u redu, a ovo je samo odlično isplanirana zavjera da slušamo što više glazbe njegove supruge Grimes – tko zna? Musk je ranije obećao da će više ažuriranja o radu Neuralinka biti objavljeno 28. kolovoza. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.