DRAMA U SDP-u Peđa Grbin: ‘Ovo nije moj poraz, ovo je pljuska članovima od onih koji od SDP-a žele raditi show! - Kanal 5

DRAMA U SDP-u Peđa Grbin: ‘Ovo nije moj poraz, ovo je pljuska članovima od onih koji od SDP-a žele raditi show!

Nova politička drama zakuhala se u najjačoj oporbenoj stranci. Bivši predsjednik Davor Bernardić sa svojim istomišljenicima odbio je preko Kluba zastupnika Grbinova nova kadrovskih rješenja.

Na hitnoj sjednici Predsjedništvo stranke izvelo je protuudar uvođenjem ‘prinudne uprave’ te preskočilo saborske zastupnike i Klub i donijelo izravne odluke o smjenama u saborskim tijelima vodeći se činjenicom da je Statut stranke jači od Poslovnika Kluba zastupnika.

Klub zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru sačinjavaju uglavnom zastupnici koji su u parlament ušli zahvaljujući bivšem šefu stranke Davoru Bernardiću budući ih je on stavio na izborne liste. Kako doznajemo, Bernardić se na sjednici Kluba obrušio na novoizabranog predsjednika stranke Peđu Grbina zamjerivši mu što se oko kadrovskih rošada prije nije konzultirao s Klubom. Bernardić tvrdi kako on nije bio revanšist kad je vodio SDP te da nije smjenjivao ljude bez opravdanih razloga.

Peđa Grbin se nakon sjednice Kluba obratio novinarima;

“Smatram izuzetno nekorektnim od pojedinih kolega, konkretno od Davora Bernardića, koji nakon što dva mjeseca nije radio ama baš ništa u Saboru, a istovremeno je primao plaću, da danas dođe ovdje na sjednicu i ospori odluku koje je donijelo članstvo. Od 23 funkcije u Klubu zastupnika SDP-a, koje su nam pripale, predložio sam promjenu za njih pet i za to nisam dobio potporu. Nažalost, kolegice i kolege iz Kluba odlučile su da samo četiri dana nakon održanih izbora unutar SDP-a odbiju volju članica i članova Predsjedništva i predsjednika stranke. Izuzetno mi je žao što se to dogodilo. Ovo nije moj poraz, ovo je pljuska članovima od onih koji od SDP-a žele raditi show!” – poručio je Grbin.

Sazvana je hitna sjednica Predsjedništva SDP-a koje je odlučilo preuzeti vođenje Kluba zastupnika. Na temelju ovlasti Predsjedništva, Grbin će u saborsku proceduru poslati promjenu na funkciji potpredsjednika Sabora tako da umjesto Rajka Ostojića to bude Sabina Glasovac.

Nikšu Vukasa razriješit će s funkcije predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i imenovati Sinišu Hajdaša Dončića, a Renata Sabljar Dračevac će se razriješiti s dužnosti predsjednice Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, a imenovati Mirela Ahmetović. Umjesto Erika Fabijanića na mjesto  predsjednika Odbora za međunarodnu parlamentarnu suradnju imenovat će se Arsena Bauka.

Leave a Comment

Your email address will not be published.