DORA Pravo je vrijeme za unikatni baloner ili kaput - Kanal 5

DORA Pravo je vrijeme za unikatni baloner ili kaput

Na korak dva od Kamenitih vrata u Zagrebu, dizajnerica Dora Rubić dizajnira jedinstvene kapute i balonere, ženstvenog kroja i od najfinijih prirodnih materijala. Modni brand Dora dugo je prepoznatljiv na tržištu, a trenutačno u posebnim akcijama nudi unikatne modele kaputa iii modele iz malih serija, što znači da je prava prilika za – put Kamenitih vrata!

Vrijedi se podsjetiti kako je s posebnim zanimanjem o modnom brandu Dora svojevremeno pisano u u New York Timesu koji ih je uvrstio u prilog 36 Hours in Zagreb. 

Kako bi najkraće opisali svoj modni dizajn?

Većina mojih kreacija su upravo unikatni baloneri i kaputi. Stvaram bezvremenske, ženstvene modele koji odgovaraju svim stilovima i uzrastima, a odlično upotpunjuju beskonačno mnogo kombinacija za sve prigode.

Kako birate materijale, boje i njihov sastav?

Odlučila sam se, bez obzira na cijenu koristiti samo vrhunske materijale poput kašmira, vune, alpake, svile… igrati se s raznim kombinacijama boja i krojeva te izrađivati jedan po jedan, s velikom pažnjom na svaki detalj.

Što Vas posebno veseli u procesu od dizajna do prodaje modela iz kolekcija?

Veseli me vidjeti osobu koja s osmijehom nosi moj kaput i nakon 5,10 godina, pogotovo danas, kada su mediji i društvene mreže konstantno preplavljeni novim trendovima i “must have” proizvodima.

Kakvi su kaputi i baloneri s potpisom DORA designea?

Jednobojni ili atraktivni, upečatljivih boja i uzoraka, svi modeli su unikati ili izrađeni u malim serijama pa nema nekog straha da ćete susresti svoju dvojnicu šetajući gradom. Koristim sve boje i ne opterećujem se trendovima, jer najbitnije je da boja odgovara osobi koja će nositi kaput. Moje je mišljenje oduvijek kako kvalitetan komad odjeće koji vam odlično pristaje bojom, krojem i u kojem se osjećate dobro – ne može izaći iz mode.

Što Vas razlikuje od ‘konkurencije’?

Kod nas se kaputi se mogu i naručiti, radimo ih po mjeri (kao i ostalu žensku odjeću), a za to nam obično treba 10 dana, ovisno o rasporedu i broju proba te materijalima koje naručujemo. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.