Donna Vekić najavila teniski spektakl u Osijeku - Kanal 5

Donna Vekić najavila teniski spektakl u Osijeku

Uoči dugoiščekivanog teniskog spektakla pod nazivom Hrvatski Premier Tenis, danas je u Osijeku održana konferencija za medije, na kojoj je tenisačica i FED CUP reprezentativka Donna Vekić predstavila hvalevrijedan projekt o kojemu se ovih dana puno priča. 

Na konferenciji su joj se pridružili i predsjednik skupštine Osječko – baranjske županije. Dragan Vulin, pročelnica upravnog odbora za kontinentalni turizam Osječko – baranjske županije Tatjana Roth, ravnatelj KBC Osijek Željko Zubčić, predsjednik International Society of Applied Biological Science  Dragan Primorac, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić te Igor Vekić – organizator turnira, ECM Global d.o.o.

Prepuna dojmova te vidno uzbuđena, Donna je istaknula: „Ovo je jedinstvena prilika da su svi hrvatski igrači trenutno u Hrvatskoj, zbog čega su se svi bili u mogućnosti i odazvati te podržati našu ideju. U kontaktu sam sa svim igračima i svi jedva čekaju doći u Osijek. Što se tiče formata samog turnira, igrat će se jedan set ženskog singla, jedan set muškog singla, muški parkovi, mix parovi te nastup legendi.“

„Ovo je definitivno Donnina inicijativa u trenutku kada je sport stao pa tako i tenis. Naša ideja bila je zadovoljiti nekoliko ciljeva: pomoć hrvatskim tenisačima u doba COVID-19, organizirati projekt koji će zadovoljiti humanitarni aspekt akcije, prikupiti sredstva koja je biti donirana KBC Osijek, prikupiti sredstava koja će ići prema hrvatskim znanstvenicima koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19, popularizirati tenis i hrvatske tenisače u javnosti te daljna promidžba i prezentacija svih blagodati Osječko – baranjske županije.“, izjavio je organizator Igor Vekić.

„Hrvatski teniski savez s veseljem je podržao ideju obitelji Vekić u ostvarenju ove hvalevrijedne akcije, pogotovo u ovom neizvjesnom periodu u kojem smo se našli. Kao pokrovitelji, mi smo doprinijeli ovom zajedničkom projektu zbog čega smo jako ponosni i sretni.“ – zaključila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza, Nikolina Babić.

Događaj pod nazivom Hrvatski Premier Tenis pod sloganom #pokrenimotenis, nudi mogućnost svim obožavateljima sporta, da makar preko malih ekrana dožive čaroliju teniskog terena i to od strane 20 hrvatskih tenisača i tenisačica, koji su redom: Marin Čilić, Borna Čorić, Nikola Mektić, Ivan Dodig, Borna Gojo, Franko Škugor, Nino Serdarušić, Duje Ajduković, Donna Vekić, Ana Konjuh, Jana Fett, Lea Bošković, Tena Lukas, Tereza Mrdeža, Antonia Ružić i Iva Primorac. Također, ovom događaju će prisustvovati i legende hrvatskog tenisa poput Ive Majoli, Gorana Ivaniševića, Jelene Kostanić Tošić i Gorana Prpića, koji će i svojom igrom dodatno oplemeniti ovaj događaj. Sastavni dio projekta je velika humanitarna akcija pod nazivom „HRVATSKA I TENIS PROTIV COVID-19”.

Turnir će se održati u Osijeku od 4. – 7. lipnja 2020., a svi gledatelji će preko malih ekrana moći pratiti događaj zahvaljujući HRT-u. 

Foto Alen Večanin

Leave a Comment

Your email address will not be published.