Dolazi novi toplinski val, pasje vrućine s temperaturama do +39 stupnjeva - Kanal 5

Dolazi novi toplinski val, pasje vrućine s temperaturama do +39 stupnjeva

Naoblaka i oborina u nad naše krajeve dolaze sa sjeveroistoka. Vrijeme danas bilo je pretežno sunčano uz sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu uz buru koja je poslijepodne oslabila i skrenula na maestral.

Poslijepodne u planinskim krajevima unutrašnjosti više naoblake, a na jugu Jadrana pokoji lokalni neverin. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 25 do 30, a na Jadranu od 32 do 35ºC.

Subota je prošla pretežno oblačna s kišom. Više kiše u istočnim krajevima unutrašnjosti te na južnom Jadranu.

Oblačno s povremenom slabom kišom bit će i u nedjelju u Slavoniji i Baranji te na južnom Jadranu, dok će se u ostatku zemlje razvedriti i biti djelomice sunčano.

U ponedjeljak na praznik Velike Gospe prognoziramo sunčano vrijeme uz mali porast temperature. U utorak sa sjeveroistoka kratkotrajno naoblačenje uz malu vjerojatnost za slabu kišu u istočnim krajevima unutrašnjosti, na Jadranu i u zaobalju.

Od utorka do kraja tjedna porast temperature zraka uz obilje sunca.

Najviše dnevne temperature krajem tjedna u unutrašnjosti od 38 do 39ºC – dolazi novi toplinski val. Na Jadranu će od utorka biti sunčano, toplo i vruće uz umjeren do jak jugozapadni vjetar – lebić te poslijepodnevni maestral. Najviše dnevne temperature bit će oko 35ºC.

Prognoziramo da će idući toplinski val početi nakon Velike Gospe i trajati tjedan dana. Kraj toplinskog vala obilježit će prodor hladne fronte praćen grmljavinom, pljuskovima i udarima vjetra te padom temperature za 10 do 15ºC.

Leave a Comment

Your email address will not be published.