DJELO BEZ AUTORA Maja Sever mu napisala da je trebao pozvati Indexovog novinara u emisiju o HNB-u, a Damir Smrtić je blokirao - Kanal 5

DJELO BEZ AUTORA Maja Sever mu napisala da je trebao pozvati Indexovog novinara u emisiju o HNB-u, a Damir Smrtić je blokirao

Novinarka HRT-a Maja Sever na Twitteru je napisala da je u sinoćnjoj emisiji Otvoreno, na kojoj se govorilo o aferi u HNB-u koju su otkrile Index Istrage, trebao biti i novinar Indexa.

Novinar HRT-a i urednik Otvorenog Damir Smrtić je potom blokirao.

“Za Damira Smrtića javno, i molim prinesite pozornosti Katarini Periši i Robertu Švebu. Dragi kolega Smrtić, Index je napisao da smatraju da je gost u studiju Otvorenog, ili na zoomu, trebao biti Ilko Ćimić, a ne da on neće dati izjavu zbog Facebook statusa Ratka Boškovića. Kako dugogodišnja kolegica rekla bih vam dobronamjerno – jako su u pravu. Ako se netko i jučer i danas trebao uključiti u program HRT-a i u emisiju Otvoreno onda je to Ilko Čimić”, napisala je Sever na Twitteru.

Naime, u sinoćnoj emisiji HTV-a Otvoreno tema je bila upravo Indeksova priča istraživačkog novinara Ilka Ćimića i Afera HNB. Ne samo da nije u studio pozvan istraživački novinar Ćimić, nego nije pozvan ni nitako s portala Index, tek je od Ćimića snimljena i emitirana kratka izjava za uvodni prilog.

Umjesto novinara Ilka Ćimića gosti urednika Damira Smrtića bili su Grozdana Perić, predsjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun iz HDZ-a, SDP-ov saborski zastupnik Mišel Jakšić, Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a, mostovac Zvonimir Troskot, inače član saborskog Odbora za financije i državni proračun, te Ratko Bošković, publicist i ekonomski analitičar.

Nvinatka Maja Sever je tijekom jutra objavila screenshot iz kojeg se vidi kako je kolega i urednik Damir Smrtić blokirao na Facebooku.

Leave a Comment

Your email address will not be published.