DIP potvrdio izborne liste; kako poštar dolazi zaraženoj osobi, tako će se i glasati - Kanal 5

DIP potvrdio izborne liste; kako poštar dolazi zaraženoj osobi, tako će se i glasati

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Đuro Sessa izvijestio je na konferenciji za novinare o pravovaljanosti lista predloženih za parlamentarne izbore te kazao je kako broj lista nije jednak broju predanih lista. Svi podaci bit će objavljeni naknadno.

Sessa je izjavio kako do sad nijedna zemlja nije zabranila glasanje na svom teritoriju, no da rok još nije istekao.

“Podsjećamo birače da do 24. ovog mjeseca mogu provjeriti svoje podatke u registru birača. Oni koji neće biti u svom mjestu na dan izbora, do tog datuma mogu se prijaviti da im se omogući glasanje izvan mjesta prebivališta.”, rekao je Sessa.

Na pitanje novinara vezano za epidemiološku situaciju; “Mi smo zabrinuti sve dok se izbori ne održe. DIP je spreman i za najgoru epidemiološku situaciju. Spremni smo i za najcrnji scenarij, sva potrebna sredstva su odigrana i spremna. Nadamo se da najcrnjeg scenarija neće biti, ali imamo procedure.”, rekao je Sessa. 

Istaknuo je kako kampanje nisu pod njihovom ingerencijom, nego se mjerama tijekom kampanje bavi Zavod za javno zdravstvo. Novinare je zanimalo šro će biti ako će postojati obveza nošenja maski, maska se može skinuti na nekoliko sekundi u slučaju da se bez skidanja maske ne može identificirati je li riječ o osobi s osobne isprave. 

“Kako poštar ili Glovo dolazi zaraženoj osobi, tako će se i glasati. To nije slanje rakete na mjesec.”, rekao je Sessa o glasanju zaraženih koronom na izborima. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.