Dior stvara minijaturne kolekcije za magičnu digitalnu reviju - Kanal 5

Dior stvara minijaturne kolekcije za magičnu digitalnu reviju

Jedan od najvažnijih događaja modnog kalendara, Tjedan visoke mode, ove će se sezone odviti u malo drugačijem obliku. S obzirom na to da su uobičajene modne piste prenapučene za trenutne mjere socijalnog distanciranja i da su ateljei bili zatvoreni na određeno vrijeme, dizajneri su, kako to samo oni znaju, izvukli najjače asove iz rukava kada je riječ o idejama izvan okvira.

Francuska modna kuća Christian Dior svoje ju haute couture priču odlučila ispričati magičnim filmom „Le Mythe Dior“.

„Na kolekciji smo krenuli raditi tijekom karantene, stoga smo znali da ne možemo napraviti pravu reviju. Od početka je bilo jasno da se moramo referirati na svijet snova ili fantazije“ objašnjava kreativna direktorica Maria Grazia Chiuri.

Foto: Dior

Za režiju filma zaslužan je talijanski filmaš Matteo Garrona čiji je film „Tale of Tales“ uvjerio Chiuri da je upravo on vizionar koji treba iznijeti ovu priču. U filmu pratimo putovanje kovčega koji podsjeća na kuću lutaka, a ispunjen je minijaturnim inačicama visokomodnih kreacija ovosezonske kolekcije. Dok kovčeg putuje kroz šumu, otkrivaju ga šumske nimfe koje se kasnije pojavljuju u ovosezonskim komadima. Redatelj tako odaje počast Théâtre de la Mode, putujućoj izložbi modnih minijatura koju su umjetnici i dizajneri realizirali u Francuskoj za vrijeme drugog svjetskog rata kako bi stvorili nešto nadahnjujuće i lijepo u trenutku neimaštine. 

Diorov je tim stvorio modele visoke četrdesetak centimetara, što je zahtijevalo „veliku pažnju posvećeno svakom detalju. Detalji na kreacijama u kolekcijama visoke mode u prirodnoj veličini zahtijevaju užasno veliku koncentraciju pa možete zamisliti koliko minucioznosti zahtjeva proces kada su oni tri puta manji“, dočarava kreativna direktorica.

Foto: Dior

Kolekcionari koje zanima kupovina komada iz kolekcije također mogu posjetiti isključivo mali postav s kovčegom, a komadi u prirodnoj veličini bit će im isporučeni. Govora o prodaji umanjenih verzija komada još nema, no možemo pretpostaviti kako će minijature, a posebice kompletan kovčeg, biti još veća kolekcionarska poslastica od same kolekcije. Filmski uradak pogledajte u nastavku:

Leave a Comment

Your email address will not be published.