Dijana Zadravec na Facebooku: Zašto Vili Beroš nije u pravu kad tvrdi da je natječaj za ravnatelja legitiman - Kanal 5

Dijana Zadravec na Facebooku: Zašto Vili Beroš nije u pravu kad tvrdi da je natječaj za ravnatelja legitiman

Zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu, Dijana Zadravec, na Facebooku je ponovno komentirala postupak izbora ravnatelja bolnice.

“Zašto Beroš nije u pravu kad tvrdi da je natječaj za ravnatelja legitiman”, naslovila je Zadravec svoju objavu na Facebooku, koju prenosimo;

“Nevaljanost uvjeta natječaja – oduzimanje prava na sudjelovanje na natječaju temeljem postupaka u tijeku prije konačne odluke u istim. Odredbe Natječaja za ravnatelja (svih) KBC-ova pa tako i KBC Sestre milosrdnice kojim se osobama protiv kojih se vode postupci oduzima pravo na sudjelovanje u Natječaju duboko su protivne zakonu i osnovnim ljudskim i ustavnim pravima. Osnovni postulat svakog postupka jest da pravne i stvarne posljedice istog nastupaju trenutkom konačnosti odluke, a bilo kakva suspenzija prava prije navedenog trenutka mora biti utemeljena na zakonu i valjanom aktu te razmjerna ograničenju prava pojedinca.

Samo podnošenje prijave od strane bilo koje treće osobe predstavlja isključivo jednostrani akt bez bilo kakvog učinka, a mogućnosti zloupotrebe predmetne odredbe su jasne i prijeteće svakom pojedincu”, stoji u objavi Zadravec na Facebooku. 

Foto: Facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published.