Detalji pogreba Milana Bandića na Mirogoju - Kanal 5

Detalji pogreba Milana Bandića na Mirogoju

Na zagrebačkom groblju Mirogoj u 12 sati bit će pokopan preminuli zagrebački gradonaenik Milan Bandić, a Grad Zagreb oglasio se priopćenjem u kojem navodi detalje pogreba.

Uz obitelj, prijatelje, suradnike, pogrebu će prisustvovati i visoki dužnosnici: predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Vjerski obred će predvoditi svećenik mons. Zlatko Koren.

Na sprovodu će govoriti Bandićev prijatelj i suradnik Ljubo Jurčić te zamjenica gradonačelnika Grada Zagreb koja obnaša dužnost gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Gradonačelnik Bandić na posljednje počivalište bit će ispraćen uz svoje najdraže pjesme: “Oči u oči“, “Na omiškoj stini“ i “Pod brajde“ u izvedbi klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj“.

Misa zadužnica služit će se nakon pogreba u 15 sati u crkvi Majke Božje Lurdske.

Šef Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar za Dnevnike Nove TV otkrio je kako će izgledati sprovod.

”Napravljeno je sve što je bilo moguće. Bit će oko 300 covid-redara. Bit će postavljeni stalci sa sredstvom za dezinfekciju i bit će mjesto za one koji dođu, a nemaju masku, na kojemu mogu dobiti masku”, otkrio je Šostar i dodao da je teško reći koliko će ljudi doći. ”Očekujemo ih jako puno”, kaže.

Podsjetio je da se treba nositi zaštitnu masku te da se treba paziti na održavanje fizičkog razmaka.

ZET će pojačati autobusne linije od Kaptola prema Mirogoju.

Iz Grada su dodatnim autobusima pojačali liniju 106 od Kaptola prema Mirogoju, a bit će uvedena i posebna linija s istočnog parkirališta Velesajma za građane koji žele doći na Mirogoj.

Šostar je potvrdio da će na sprovodu govoriti novi patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije koji je prije te dužnosti bio episkop zagrebačko-ljubljanski.

Leave a Comment

Your email address will not be published.