DAVOR BERNARDIĆ Grbin će biti premijer kad na vrbi rodi grožđe - Kanal 5

DAVOR BERNARDIĆ Grbin će biti premijer kad na vrbi rodi grožđe

Novinarka N1 televizije Iva Puljić Šego u Saboru je razgovarala s bivšim predsjednikom SDP-a i saborskim zastupnikom Socijaldemokrata Davorom Bernardićem. 

Bernardić je demantirao informaciju da su tražili da Romana Jerković bude predsjednica Socijaldemokrata, a o temi promjene izbornih jedinica koju je predložio SDP, rekao je da misli da je to u ovom trenutku sporedna stvar.

“Dok ljudi teško žive zato što inflacija naprosto proždire gospodarski rast, cijene rastu, cijene plina rastu, cijena struje prijete da će narasti. Prvo pitanje kako spriječiti udar na životni standard građana. Zato smo mi u klubu Socijaldemokrata predložili da ovaj petak glasamo o zamrzavanju cijena osnovnih životnih namirnica.”

SDP se bavi izbornim inženjeringom, a mi se bavimo kako da građanima u ovoj zemlji omogućimo da žive bolje”, tvrdi Bernardić, ali se slaže se da treba uskladiti broj stanovnika po izbornim jedinicama.

“Iz cijele Hrvatske ako pogledate u zadnjih 30 godina je iselilo otprilike 900 tisuća ljudi, dakle više od jednog Zagreba. To je suštinski dokaz i signal da neke stvari u našoj zemlji treba mijenjati”, izjavio je Bernardić.

Davor Bernardić tvrdi da Socijaldemokrati žele središte odlučivanja vratiti u parlament.

“U zadnjih 30 godina demokracije imali smo eksperimentiranje s predsjedničkim sustavom gdje su sve ovlasti bile kod predsjednika Tuđmana, a nakon toga s premijerskim sustavom gdje su praktički sve ovlasti kod Vlade koja se u ovom konkretnom slučaju pokazuje kao potpuno disfunkcionalna. Imamo tromog premijera, imamo impotentnu vladu i disfunkcionalnu državu.”

Ključna figura u Hrvatskoj politici, kaže, treba postati predsjednik Hrvatskog sabora i kroz Sabor se treba djelovati tako da najvažnije sidro političkog odlučivanja u Hrvatskoj bude upravo Hrvatski sabor. “Ovdje se svaki petak gore sjednu dizači ruku vladajuće stranke i to jednostavno nema nikakvog smisla”, rekao je Bernardić za N1.

“Nebitno je što Peđa govori”

O izjavi Peđe Grbina da je spreman biti premijer, kaže:

“To što Peđa kaže, to je potpuno nebitno. Znate onu narodnu – bit će premijer kad na vrbi rodi grožđe. Ne bih stavio ni lipu na njega”.

Za izjavu predsjednika Milanovića kako je on u ovom trenutku jedina opozicija aktualnoj vlasti, Bernardić je odgovorio;

“Nažalost, u ovom trenutku morat ću se složiti s predsjednikom. Mi smo u procesu formiranja, vjerujemo da ćemo odigrati značajnu rolu u političkom životu Hrvatske. Normalno je očekivati da je predsjednik koji nema nikakve ovlasti je jedna glasna opozicija aktualne vlasti.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.