Darko Horvat: Prvo ćemo sjesti sa Škorom, bude li kompromisa, doći će do sastavljanja vlade - Kanal 5

Darko Horvat: Prvo ćemo sjesti sa Škorom, bude li kompromisa, doći će do sastavljanja vlade

Ministar gospodarstva i kandidat HDZ-a u 3. izbornoj jedinici Darko Horvat gostujući u Newsroomu N1 televizije izjavio je kako Hrvatska raste i da nijedan parametar nije u silaznoj putanji te da se neće vraćati na staro.

“Kad bi se dogodio kontinuitet, a mi smo sigurni ostvariti ga, Hrvatska kroz nekoliko godina ne bi bila ista kao prije pet ili sedam godina. Formula postoji, treba nam samo brža provedba mjera. Kad ljudi iznose razne korelacije koje nemaju smisla, poput g. Bauka, koje nisu korektno izrečene, moramo se pitati što se obećaje.”, rekao je Horvat u Newsroomu.

Arsen Bauk sipa iz rukava razne brojke, sve su to možda krivo kopirani podaci, a premijer Plenković egzaktno iznosi statistiku kojom smo završili prethodne godine, tvrdi Horvat.

Horvat ne želi prejudicirati ništa o slaganju većine, ali kaže da će se razgovori i pregovori odvijati bez isključivog nametanja nečijih stavova.

“Bude li želje da do dogovora dođe, bit će brzo postignut, ali uz isključive stavove ne. Nezamislivo mi je da se Davor Bernardić i Miroslav Škoro dogovore bilo kakav zajednički nastup zbog svjetonazorski kontradiktornih stavova. Sjedat ćemo vjerojatno za stol s g. Škorom, ali na način da ponudimo rješenja, a ne slušamo uvjete”, istaknuo je.

Još je jednom istaknuo da Miroslav Škoro neće biti u poziciji postavljati uvjete. Dodao je da je plan za sastav nove Vlade pri kraju i da će Plenković s tim izaći pred one koje će pozvati na razgovor. Napomenuo je da se raspala koalicijska Vlada s Mostom “upravo zbog isključivih stavova”.

“Srž nove Vlade bit će desni centar, bez radikalnih stavova i političara. O Radimiru Čačiću ne želim trošiti riječi. On je svake druge godine mijenjao stav i političke opcije koje mu drže leđa. Živi samo zbog potpore HDZ-a u varaždinskoj Skupštini, postat će dio političke povijesti. Radikalno lijeve i desne opcije teško će funkcionirati s Vladom desnog centra”, istaknuo je i dodao da je siguran da će stavovi Miroslava Škore u ponedjeljak biti puno blaži: “Prvo ćemo sjesti s njim i bude li kompromisa, doći će do sastavljanje nove Vlade.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.