Danas nema novozaraženih korona virusom - Kanal 5

Danas nema novozaraženih korona virusom

Danas novozaraženih nema. Nacionalni stožer objavio je priopćenje o ešidemiološkom stanju s koronavirusa u Hrvatskoj. Trenutačno je samo 31 aktivni slučaj na području zemlje.

“Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2247. Novooboljelih nema. Do sada je testirano 68267 osoba, od toga 270 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 12 osoba. Od toga su na respiratoru 3 pacijenta.”, stoji u priopćenju.

Novozaraženi korona virusom je muškarac koji je stigao u Zagreb zrakoplovom iz SAD-a. U pitanju je mlađi muškarac koji radi u SAD-u te je po dolasku u Hrvatsku testiran u zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’.

U tijeku je kontaktiranje i ostalih putnika pristiglih istim zrakoplovom s kojima epidemiolozi pokušavaju stupiti u kontakt prema listi putnika. Kabinska posada s navedenog leta iz Frankfurta je preventivno stavljena van letačkih dužnosti do 14. lipnja, a sukladno mišljenju epidemiologa dok za letačko osoblje nema potrebe za samoizolacijom jer je pilotska kabina fizički odvojena od putnika.

Leave a Comment

Your email address will not be published.