Danas je 100. obljetnica rođenja Franje Tuđmana - Kanal 5

Danas je 100. obljetnica rođenja Franje Tuđmana

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, predvodio je na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj saborsko izaslanstvo i položio vijenac povodom obilježavanja 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Vijenac je položen na grobu Franje Tuđmana.

A svečano obilježavanje nastavlja se tijekom dana.

Izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac i zapalilo svijeću ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana, ulica Stjepana Radića 95, Veliko Trgovišće, a u 10 sati izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac i zapalilo svijeću na grobu dr. Franje Tuđmana na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu.

Znanstveno-stručni skup u prigodi 100. obljetnice rođenja prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana „Uvijek i sve za Hrvatsku“ održat će se u Preporodnoj dvorani Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Opatičkoj 18 u Zagrebu.

Svečanost 100. obljetnice rođenja prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana bit će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog na Trgu Stjepana Radića 4 u Zagrebu u 19 sati.

Leave a Comment

Your email address will not be published.