Danas bez novooboljelih od koronavirusa, ukinuta je pauza za čišćenje u trgovinama - Kanal 5

Danas bez novooboljelih od koronavirusa, ukinuta je pauza za čišćenje u trgovinama

“Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2247
Novooboljelih nema”, stoji u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ukupan broj ozdravljenih je 2126, što je 5 novoozdravljenih u 24 sata. Od toga ih je 826 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1309 osoba.

Nastavno na povoljnu epidemiološku situaciju Stožer je danas donio odluku kojom je ukinuta obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratno.

To ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, stoji u priopćenju Stožera.

Leave a Comment

Your email address will not be published.