Clint Eastwood danas slavi 90. rođendan i ne pomišlja na odlazak u mirovinu - Kanal 5

Clint Eastwood danas slavi 90. rođendan i ne pomišlja na odlazak u mirovinu

Actor Clint Eastwood

Legendarni američki glumac, ikona špageti vesterna višestuki oskarovac Clint Eastwood slavi danas 90. rođendan, i kako šišu brojni američki mediji, glumac i redatelj ne pomišlja na mirovinu. Naprotiv, prema njegovim izjavama čini se da želi raditi filmove dok god bude mogao.

O planiranoj rođendanskoj proslavi 34-godišnji Clintov sin Scott je izjavio: “Bit ćemo u krugu obitelji, vrlo, vrlo tiho. Bit će naravno, torta. Njemu se to vjerojatno neće svidjeti”.

Clint Eastwood rođen je 1930. godine i od tada je snimio pedesetak filmova.

Šezdesetih godina proslavio se ulogom u trilogiji vesterna koju je režirao Sergio Leone i njima je stekao svjetsku slavu, iako su filmovi bili propitivani zbog nasilja. Nekoliko godina poslije Eastwoodu su prilijepili etiketu fašizma zbog uloge policajca pravednika u filmu “Prljavi Harry”, pa zatim za film “Američki snajper” iz 2014.

Oscara je osvojio na najbolju režiju i najbolji film “Nepomirljivi” 1993., te za film “Djevojka od milijun dolara” u 2005. godini.

Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu dobio je cjelokupno djelo.

Početkom godine Eastwood je u intervjuu za britanski kanal ITV rekao da se nastavlja razvijati jer voli raditi filmove. U drugim intervjuima sineast je rekao da planira snimati koliko god dugo bude mogao raditi i dok bude zanimljivih projekata.

Eastwood je najavio da ide u mirovinu kao glumac nakon uloge 2008. u filmu “Gran Torino”, no obećanje je porekao pa je opet zaigrao u filmovima, primjerice 2018. u filmu “Mula”.

Clint Eastwood je i politički angažiran, podržavao je milijardera Michaela Bloomberga koji je želio steći nominaciju za demokratskog kandidata na predsjedničkim izborima 2020.

Leave a Comment

Your email address will not be published.