Ciparska turistička slamka spasa; plaćamo sve troškove liječenja ako budete pozitivni nakon ljetovanja kod nas - Kanal 5

Ciparska turistička slamka spasa; plaćamo sve troškove liječenja ako budete pozitivni nakon ljetovanja kod nas

Ciparska Vlada se javno obvezala platiti trošak ljetovanja svakoj osobi i članovima njene obitelji, a koja nakon boravka na tom mediteranskom otoku na testu za koronavirus bude pozitivna!

Vlada Cipra se javno obvezapa platiti trošak smještaja, hrane i lijekova za svakog mogućeg pacijenta koji nakon ljetovanja na Cipru bude pozitivan na korona virus.

Ciparska Vlada je osigurala bolnicu sa 100 kreveta koja je zadužena za primanje turista koji se zaraze koronavirusom, a članovi obitelji zaraženih za to će vrijeme biti smješteni u karantenskim hotelima.

Cipar od 9. lipnja otvara zračne luke za goste iz niskorizične zemalje, a među njima su njima su Njemačka, Grčka, Izrael i Malta dok će Britanci i Rusi, najbrojniji ciparski gosti, na otok državu najvjerojatnije moći tek u srpnju.

Austrija, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Njemačka, Grčka, Italija, Malta, Portugal, Slovenija i Španjolska dopuštaju međudržavni promet s minimalnim rizikom za širenje koronavirusa.

Ciparsko gospodarstvo je pretrpjelo ogroman udarac posebno u turističkom sektoru te sada Vlada pokušava dati sve od sebe da spasi ostatak sezone, pa i ovakvim porukama i neobičnim pinudama prema turističkim tržištima.

Leave a Comment

Your email address will not be published.