Česi već kupili preko 40.000 karata za vlak do Rijeke i Splita - Kanal 5

Česi već kupili preko 40.000 karata za vlak do Rijeke i Splita

Danas u 16 i 38 sati s Glavnog kolodvora u Pragu i u 19 i 48 s Glavnog kolodvora u Brnu kreće prvi ovogodišnji vlak češkog prijevoznika Regiojeta na liniji Prag – Rijeka/Split.

Prvi ovogodišnji vlak stigao je u Hrvatsku u jutarnjim satima iz Češke. Kompozicija je podijeljena u Ogulinu te je dio vagona nastavio prema Rijeci, a dio za Split.

Dosad je već prodano više od 40.000 karata za sve hrvatske linije, a cijene karata za Regiojetove vlakove prema Rijeci i Splitu iznimno su niske.

Kartu u jednom smjeru, uključujući rezervaciju i sve usluge, putnici koji putuju na relaciji do Rijeke u lipnju će platiti u vagonu sa sjedalima već od 23,9 eura, a u spavaćim vagonima počevši već od 31,9 eura.

Cijena karte uključuje besplatnu rezervaciju sjedala i sve usluge u vlaku koje putnik može dobiti tijekom putovanja uključujući flaširanu vodu, kavu i mali doručak gratis, besplatno korištenje interneta ili zabavnog portala…

U špici svakodnevno

Vlakovi će voziti od 3. lipnja do 26. rujna, s time da će u srpnju i kolovozu voziti svakodnevno, a u lipnju i rujnu tri puta tjedno. Ove godine ruta je nešto izmijenjena pa Regiojet za Rijeku i Split više ne ide preko Budimpešte, no i dalje povezuju glavne gradove Prag, Bratislavu i Zagreb.

Linija tako ide Prag – Kolin, Havličkuv Brod – Ždar nad Sazavou – Brno – Breclav – Bratislava – Zagreb – Ogulin – Rijeka i Split. Polazak iz Praga uvijek će biti poslijepodne u 16.38, a zatim u 19.48 iz Brna, a u 21.32 iz Bratislave. Veze za Rijeku stižu sutradan u 10.19 sati, a dolazak u Split bit će u 13.43 sati. U suprotnom smjeru, vlakovi će polaziti u 15.33 sati iz Splita i u 20.05 sati navečer iz Rijeke, s dolaskom ujutro sljedećeg dana u Bratislavu u 8.28, u Brno u 10.07 te u Prag u 13.14 sati.

Foto: Regiojet

Kapacitet vlakova je i ove godine nešto više od 600 putnika po jednoj kompoziciji, dakle 15 vagona. Osim mogućnosti rezervacije klasičnih sjedećih mjesta u vagonima Astra, u ponudi su i kupei u spavaćim kolima, s time da je ove godine, sukladno potražnji, povećan broj mjesta u takozvanim tihim kupeima.

Isto tako je moguće rezervirati i čitav kupe za zatvorenu skupinu putnika. Vlak će, dakle, putnike odvesti do Rijeke ili Splita gdje će biti moguće uzeti autobus koji će putnike povezati i s drugim turističkim mjestima poput Zadra, Makarske, Poreča ili otoka Paga. Lani su u Regiojetu ponudili i kompletne turističke pakete koji uključuju, osim samog prijevoza, i smještaj, a takve je paket aranžmane moguće rezervirati i ove godine. Inače, u Regiojetu kažu i da su karte za lipanj skoro rasprodane.

Leave a Comment

Your email address will not be published.