CALLEGARI: Talijanska škola mode i dizajna s preko 25 godina iskustva - Kanal 5

CALLEGARI: Talijanska škola mode i dizajna s preko 25 godina iskustva

Talijanska škola mode i dizajna Callegari djeluje već 25 godina uz stalan razvoj kvalitete ponuđenih programa i otvaranje novih programa obrazovanja na područu mode i dizajna.

Način ponašanja u društvu, način kako se odijevamo, način stanovanja, ili možda mjesta gdje izlazimo? Moda ovisi o nama, o našem stilu koji ne mora uvijek pratiti modne diktate.

Osnovno pravilo je da «nije uvijek lijepo ono što je moderno, ali je uvijek moderno ono što je lijepo». Modni diktati dolaze, brzo se izmjenjuju, dugo zamjenjuje kratko i obrnuto, međutim – elegancija, klasika i ljepota uvijek su aktualni i moderni. Callegari vam svojim obrazovnim programima pomaže oblikovati i definirati vaše talente i želje.

Foto: Antonio Stipinović

Vizažist je profesionalac i umjetnik koji osjećaj za ljepotu prenosi u stvarnost, oplemenjujući svijet mode, estetike i umjetnosti. Visažisti su ključne osobe za modne revije, reklamne kampanje, editorijale, naslovnice modnih časopisa, modne i političke kampanje, a mogućnosti njihovog zaposlenja su velike, od kozmetičkih kuća koje traže profesionalce za promotore svojih proizvoda, do televizijskih i producentskih kuća, a i u svojem neposrednom okruženju vizažisti imaju brojne potencijalne klijente koji traže njihove usluge za vjenčanja, razna događanja, obljetnice, važne poslovne večere.

Foto: Antonio Stipinović

Važno je uskladiti oblik i funkciju jer samo uređenje prostora nije puko popunjavanje predmetima već uspostavljanje harmonije i sklada između prostora, predmeta i funkcije. Svaki interijer je poseban i priča za sebe i često podsjeća na pozornicu, a njegovo je uređenje maštovita scenografija u kojoj živimo, radimo i uživamo. Iako poznati dizajneri često ističu da u dizajnu interijera pravila ne postoje, ipak je potrebno znati dobro oblikovati interijer nakon što ga se osjeti i saživi s njim.

Škola Callegari kroz program Stilist uređenja unutarnjeg prostora i Dizajner interijera nastoji usmjeriti i podučiti polaznike kako stvoriti prostor u kojem će se korisnici – stanari osjećati ugodno, a njihov životni prostor predstavljati refleksiju njihove osobnosti.

Foto: Marin Erceg

Takav prostor treba biti maštovit, originalan i ugodan. Potrebno je da polaznici nauče dobro percipirati prostor i svoje originalne ideje nauče prenijeti na papir  kroz dobro odrađen geometrijski crtež i dvodimenzionalan i trodimenzionalni reprezentativan crtež. Moraju se dobro snalaziti u svim situacijama u kojima se mogu naći u svom budućem pozivu.

Foto: Marin Erceg

Sad već davne 1994. otvorili smo svoja vrata u Hrvatskoj te tako svim zaljubljenicima u modu i dizajn pružili drugačiju vrstu obrazovanja. Osluškujući želje i potrebe kreativaca iz svih područja dizajna, jedinstvenim ciljevima i modernim metodama tržište smo obogatili ponudom programa osposobljavanja i usavršavanja.

Svoja vrata otvorili smo svima koji žele razviti talent i kreativnost te primijeniti stečena znanja i kompetencije samozapošljavanjem i zapošljavanjem u tvrtkama koje se bave modnim dizajnom, dizajnom interijera, dizajnom namještaja te vižažizmom.

Sve programe izvodimo u školama smještenim u strogom središtu  grada Zagreba, Splita i Rijeke, što svaku od podružnica čini privlačnom i pristupačnom svima koji dolaze iz manjih gradova, s otoka te iz susjednih država.

Nudimo i jedinstveni način obrazovanja u malim grupama i terminima  prilagođenim potrebama polaznika. U naše redove regrutirali smo nastavnike i stručnjake s dugogodišnjim predavačkim iskustvom koji pored predavanja polaznike uključuju u razne praktične vježbe, radionice, terensku nastavu, izložbe i modne manifestacije s ciljem promocije dizajnerske struke i hrvatskog dizajna.

Foto: Antonio Stipinović

Programe škole verificiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Po svakom  završenom programu osposobljavanja i usavršavanja polazniku izdajemo uvjerenje, naziv odnosno zanimanje upisuje se u E-radnu knjižicu, te diplomu.

Škola Callegari, s tradicijom dugom preko 25 godina, može se pohvaliti uspješnosti polaznika od kojih je većina danas jako uspješna u svom poslu.

Pored obrazovanja u programima škole, smo uspješno smo proveli nekoliko projekata financiranih sredstvima  EU-a, a neki projekti su još u samoj izvedbi.

Foto: Antonio Stipinović

Trudimo se pratiti trendove i biti ukorak s potrebama na tržištu rada pa u skladu s time uvodimo i nove programe u naš obrazovni sustav. Također često organiziramo i studijska putovanja te sudjelujemo na važnim sajmovima i manifestacijama u Hrvatskoj.

Leave a Comment

Your email address will not be published.