Čačić i Reformisti traže više sredstava iz EU fondova i ukidanje limita - Kanal 5

Čačić i Reformisti traže više sredstava iz EU fondova i ukidanje limita

Narodna stranka - Reformisti održala sjednicu svog Središnjeg odbora

Narodna stranka – Reformisti predstavila je svoj program i listu za izbore za Hrvatski sabor. Predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Natalija Martinčević predstavila je listu kandidata za III. izbornu jedinicu.

Predsjednik Reformista, i župan Varaždinske županije Radimir Čačić je nositelj liste Reformista u III. izbornoj jedinici. Čačić je predstavio izborni program koji obuhvaća cjeline; Što treba Hrvatska?, Što treba Sjever?, Što Sjever traži?, i što su rezultati Reformista u Varaždinskoj županiji od dolaska na vlast, a govorio je i o svojim rezultatima kao ministra u Vladi RH, župana Varaždinske županije od 2005.-2008. i prvog potpredsjednika Vlade RH.

Čačić se u svom izlaganju dotaknuo mjera za demografsku obnovu, pravosudnog sustava, gospodarstva, poljoprivrede, obrazovanja i znanosti, zdravstva, mirovina i energetike. Poseban naglasak u programu odnosi se na Sjever Hrvatske.

“Sjever Hrvatske kao najveći prostor prerađivačke indutrije, najveći izvoznik ali i regija s najmanjim plaćama, treba zaštititi od daljnje diskriminacije. Prema izjavama Vlade 12 milijardi kuna usmjereno je prema Slavoniji, a sa sjeverom nije niti razgovarano o potrebama i projektima. Svi projekti koji ovise o državi nisu realizirani ili su maksimalno usporeni.”, rekao je Čačić.

Naglasio je kako Sjever traži ravnopravan status u raspodjeli proračunskih sredstava EU u realizaciji projekata s ostalim regijama u Hrvatskoj, skidanje limita za realizaciju EU projekata najuspješnijim županijam, a to su upravo županije sa Sjevera.

Nadalje, Čačić je istaknuo kako Sjever treba širokopojasni internet, realizaciju ključnog projekta brze pruge Zagreb-Krapina-Lepoglava-Varaždin-Čakovec, realizaciju brze ceste Varaždin-Krapina, te Varaždin-Čakovec i Podravske magistrale kao i omogućavanje kandidature za EU sredstva za izgradnju centralnog bloka OB Varaždin.

Leave a Comment

Your email address will not be published.