Brutalno maltretiranje mladića u Kaštelima, uznemirujući video proširio se društvenim mrežama - Kanal 5

Brutalno maltretiranje mladića u Kaštelima, uznemirujući video proširio se društvenim mrežama

Uznemirujuća video snimka brutalnog maltretiranja mladića u Kaštelima proširio se društvenim mrežama te izazvao lavinu osuda i reakcija, a nasnimci se vidi grupa mladića kako zlostavlja jednog mlađeg muškarca. 

Zlostavljači mladića udaraju rukama, ali nakon nekog vremena jedan od njih udara ga nogom i koljenom u glavu.

“Vezano uz javno objavljenu snimku u prostorije splitske policije dovedene su dvije osobe koje se dovodi u vezu s događajem i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje.”, objavila je policija.

Kriminalističko istraživanje nad privedenim napadačima je u tijeku te će se po završetku policija oglasiti s dodatnim informacijama.

Policija je tek danas došla u posjed snimke te su nakon toga identificirali dvojicu napadača i druge dvije osobe koje su bile s njima. 

Prema dostupnim informacijama i napadnuti mladić je bio na razgovoru u policiji te se osjeća bolje par dana nakon traumatičnog događaja.

Foto: Facebook

Slobodna Dalmacija objavila je priču s napadnutim mladićem koji je ispričao zašto je i kako došlo do napada.

“Trebao sam na Veliku Gospu ići s njima u Sinj i ja nisam imao novce, nisam ih nikako uspio nabaviti. Oni su mi kazali da nema potrebe, da će me oni častiti. I na tome je ostalo. Častili su me i poslije toga ništa. Nisu spominjali nikakve novce. Prije nekoliko dana prvi put su spomenuli dug od dvije tisuće kuna i onda se jučer dogodilo to što se dogodilo”, ispričao je napadnuti mladić za Slobodnu Dalmaciju.”, izjavio je napadnuti mladić.

Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović cijeli je slučaj komentirao na svom Facebooku:

“Svjedoci smo strašnog premlaćivanja jednog dječaka s područja našeg grada od strane mladića koji su se odlučili iživljavati na slabijem od sebe. Takvo ponašanje je za svaku osudu! Hvala policiji na brzoj intervenciji i nadamo se da počinitelji ovog djela nikad nešto slično neće ponoviti. Neka naša djeca pomažu jedni drugima, a posebno slabijima od sebe i neka sretno rastu u sigurnijem i boljem društvu. Širimo ljubav, a ne nasilje!”, objavio je Ivanović.

Foto: Facebook

Na Facebooku se oglasio i Odbojkaški klub Ribola čiji je jedan od napadača bivši član te su oštro osudii ovaj događaj;

“Danas je u javnosti objavljena snimka zlostavljanja i maltretiranja koje najoštrije osuđujemo, a jedan od sudionika gnjusnog događaja je i bivši član OK Ribola Kaštela. Bio je član našeg kluba prije 6 godina u periodu od osam mjeseci, a od tada nije dio kluba.OK Ribola Kaštela oštro osuđuje ovaj događaj, a naša Škola odbojke, kroz koju je u 10 godina prošlo više od 2.000 djece i dalje će svoje polaznike učiti pravilnom i ljudskom ponašanju, kako na sportskom terenu tako i izvan njega, s nultom stopom tolerancije na nasilje”.

Na Facebooku su se oglasili iz boksačkog kluba Leonid, te potvrdii kako je jedan od napadača i njihov bivši član;

“Pojavila se snimka jednog od naših bivših članova kluba, ponavljamo bivših, jer isti trenutak kada smo saznali da je naš bivši član na snimci, automatizmom se sam isključio. Osuđujemo svaki oblik nasilja i svaki član odgovara za sebe i svoje postupke, i ponavljamo još jednom osuđujemo svaki oblik nasilja. Hvala i ovo je automatski upozorenje za sve članove kluba da kod nas u našem klubu ne trpimo i osuđujemo ovakve postupke, tolerancija na nasilje je apsolutna nula.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.