Britanci dolaze u Hrvatsku koju vide kao jednu od najsigurnijih zemalja za putovanje bez obavezne samoizolacije - Kanal 5

Britanci dolaze u Hrvatsku koju vide kao jednu od najsigurnijih zemalja za putovanje bez obavezne samoizolacije

Europljani žele na godišnje odmore unatoč koronavirusu i epidemiji, pogotovo Britanci prema pisanju njihovih medija. Naime, turističke agencije u Velikoj Britaniji krajem prošlog tjedna zabilježile su rekordne prodajne rezultate.

Britanska vlada će prema najavama dopustiti svojim državljanima putovanja u najsigurnije destinacije gdje neće biti obavezne četrnaestodnevne samoizolacije po dolasku. Plan britanske vlade stupa na snagu 6. srpnja. Britanci neće odobravati samo “nužna putovanja”, nego i druga putovanja u zemlje s “niskim ili srednje niskim” rizikom zaraze od koronavirusa, a to bi znači dolazak Britanaca i u Hrvatsku.

Britanska ministrica unutarnjih poslova Priti Patel najavila je pregovore Ujedinjenog kraljevstva s mnogim zemljama oko režima ulaska u neke od popularnih britanskih ljetnih destinacija, a Hrvatska je visoko na toj listi.

Britanske državne službe su omiljene ljetne destinacije svojih državljana svrstali u tri kategorije: zelenu, narančastu i crvenu, a prateći epidemiološke situacije u tim zemljama s brojem aktualnih slučajeva COVID-19.

U zelenoj, dakle najviše preporučenoj, listi zemalja Britanci drže: Austriju, Barbados, Hrvatsku, Njemačku, Novi Zeland, Grčku, Tajland i Vijetnam. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.