BRANKO BAČIĆ Miroslav Škoro je odlučio upotpuniti kolekciju izgubljenih izbora - Kanal 5

BRANKO BAČIĆ Miroslav Škoro je odlučio upotpuniti kolekciju izgubljenih izbora

Branko Bačić je gostovao na N1 televiziji i komentirao situaciju s odabirom kandidata za predsjednika Vrhovnog suda te kandidature za gradonačelnika Zagreba. 

“Ne vidim zašto postoji prijepor oko izbora predsjednika Vrhovnog suda. Niti smo mi u HDZ-u voljni, niti nam pada na pamet opstruirati ulogu predsjednika države. Mi smo jučer dogovorili na sastanku jedini moguć kriterij – da se prilikom izbora predsjednika Vrhovnog suda poštuju Ustav, zakon i procedura javnog poziva koja je propisana zakonom. Sve izvan toga bilo bi kršenje Ustava i zakona.”, izjavio je Branko Bačić.

Mi smo ti koji donosimo odluku, a kao i predsjednik položili smo prisegu da ćemo poštivati Ustav i zakon te dodao;

“2018. godine kada je Kolinda Grabar-Kitarović predlagala kandidata za predsjednika Vrhovnog suda govorilo se o netransparentnosti tog procesa. Tada su brojni političari, mediji i ustavno-pravni stručnjaci proces ocijenili kao netransparentan. U Saboru je u ime kluba SDP-a o izmjenama govorio Orsat Miljenić. On je rekao da je najbolje što je Zakon o sudovima donio – procedura izbora predsjednika Vrhovnog suda”, rekao je Bačić.

“Očekujem da se poštuju i zakon i Ustav i nadam se da ćemo u razumnom roku čuti stav Ustavnog suda. U HDZ-u ne sporimo predsjedniku da on može predložiti čelnika Vrhovnog suda, ali prema zakonu. Milanović treba DSV-u reći da se ponovi proces, treba se omogućiti svim prijavljenim kandidatima da svoj program predlože. Ne vidim zašto provodimo ovu raspravu koja je nepotrebna”, zaključio je Bačić tu temu.

Kandidaturu predsjednika Domovinskog pokreta Miroslav Škoro kandidirat će se na lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba, komentirao je;

“Ako je to točno, mislim da je odlučio upotpuniti kolekciju izgubljenih izbora. Izgubio je izbore za gradonačelnika Osijeka, potom za predsjednika republike, nije pobijedio na parlamentarnim, pa je odlučio izgubiti i na izborima za zagrebačkog gradonačelnika.

Leave a Comment

Your email address will not be published.