BRANKO BAČIĆ Imamo dovoljno ruku, inicijativa za smjenu Hrvoj-Šipek neće uspjeti - Kanal 5

BRANKO BAČIĆ Imamo dovoljno ruku, inicijativa za smjenu Hrvoj-Šipek neće uspjeti

Branko Bačić gostujući u programu N1 televizije studiju rekao je kako je pogledao izvješće o radu DORH-a.

Na novinarsko pitanje ostaje li Zlata Hrvoj-Šipek glavna državna odvjetnica, Bačić kaže kako će izvješće o radu DORH-a biti prihvaćeno u Saboru.

“Ovaj današnji nalaz neće promijentiti stav HDZ-a ni vladajuće većine kad je u pitanju izvješće o radu DORH-a”, rekao je Bačić.

“Taj ćemo prijedlog odbiti. Vidi se da je taj predmet USKOK proglasio, kako je to rekla gospođa Marušić, statistički mrtvim. On nije zaključen, arhiviran, nego su na njemu zaustavljene radnje i da se došlo do novih saznanja, on bi ponovno bio pokrenut. To se dogodilo tri mjeseca prije izbora Zlate Hrvoj-Šipek i ona ni na koji način nije utjecala na status tog predmeta.”

“Pitao sam otvoreno glavnu državnu odvjetnicu je li itko u njenih 18 mjeseci rada, iz reda Vlade, ministara, HDZ-a, zastupnika, ikada i na bilo koji način tražio da nekoga procesuirate ili da neki postupak obustavite. Ona je eksplicite rekla da nije”, govori Bačić.

“Mislim da je u cijelom tom postupku bila nespretnost u pripremi. Na konferenciji za medije su trebale imati sve što proizlazi iz ovog izvješća”, kaže Bačić.

“Mi dovoljno ruku imamo. Nisam shvatio da Čačić neće podržati izvješće. Još ćemo održati sjednicu Klubova većine u Saboru pa ćemo onda imati potpune informacije. U svakom slučaju gospođa Zlata Hrvoj-Šipek dobit će potporu Sabora, oporbena inicijativa neće uspjeti”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.