BRANKO BAČIĆ (HDZ) Nakon sjednice Predsjedništva - zasad nema govora o rekonstrukciji Vlade - Kanal 5

BRANKO BAČIĆ (HDZ) Nakon sjednice Predsjedništva – zasad nema govora o rekonstrukciji Vlade

“Predsjednik nas je upoznao sa saznanjima koja ima on, a koja su uglavnom ista kao i ona koja i mi koji pratimo događanja možemo iščitati u medijima. Stav Predsjedništva HDZ-a je da se stranka, Vlada, vladajuća većina zalažu za potpunu neovisnost pravosudne vlasti u RH”, rekao je Branko Bačić na konferenciji za medije te naglasio da su za “nultu stopu tolerancije na korupcije bez obzira o kome se radi”.

“DORH ima otvorene ruke da postupa sukladno zakonu. Zato smo na Predsjedništvu dali punu potporu radu DORH-a. Ono što je nama sporno je da čitavo ovo vrijeme, ne samo od subote kada je uhićen Darko Horvat, nego dugi niz godina, očito je, iz institucija cure informacije koje u javnosti stvaraju dojam da je osoba protiv koje se vodi postupak kriva. To je ono što je nama u HDZ-u neprihvatljivo i očekujemo da DORH, prije svega glavna državna odvjetnica utvrde sve okolnosti kako i na koji način ovakve selektivne informacije dolaze u javnost i tko ih i na koji način pušta”, rekao je Bačić.

“Aktualna događanja nikako ne možemo povezivati s rekonsturkcijom Vlade. Predsjednik Vlade je mandatar i na njemu je da u svakom trenutku, ako procijeni da pojedini ministar ne ispunjava kriterije, predloži vladajućoj većini promjenu određenih ministara. U ovome trenutku to nije na stolu. Obnova je važna i smatramo da u ovom trenutku treba što prije imenovati novog ministra gratiteljstva. U ovom trenutku nema govora o rekonstrukciji Vlade. O tome nismo razgovarali”, odgovorio je Bačić na pitanje o rekonstrukciji Vlade.

Novinari su Bačića pitali je li moguće da nisu razgovarali o istragama protiv ministara.

“Koliko mi znamo, ni potpredsjednik Vlade (Boris Milošević) ni ministar Aladrović nisu pozvani na obavijesne razgovore. Kada budemo imali relevantne informacije o onome što i mi iščitavamo u medijima, a ne znamo kako to dolazi u medije, onda ćemo o tome otvoriti raspravu na razini Vlade. U ovom trenutku nemamo informacija zbog kojih bismo na bilo koji drugi način mogli postupati prema ministrima koji imaju povjerenje premijera. Predsjednik nas je upoznao s informacijama koje ima. Svi su ministri dok imaju povjerenje predsjednika Vlade. Za sada očekujemo da se navodi koji se njima stavljaju na teret DORH priopći i njima i javnosti. Kada budemo imali takve informacije, koje bi teretile potpredsjednika i ministra, onda će predsjednik Vlade donijeti odluku.”

Bačić je, a na novinarsko pitanje, demantirao je da bi itko iz HDZ-a “pakirao” ministru Aladroviću te kazao da u stranci nema nikakvih unutarstranačkih sukoba. “Aladrović ima potporu premijera. Odbacujem da bi netko u HDZ-u pakirao ministru Aladroviću. Vjerojatno ovako jaki HDZ smeta onima izvan stranke. Nikakvih previranja nema, to je netočno i laž. Na sjednicama u HDZ-u premijer i Vlada dobili su punu podršku”, izjavio je Bačić.

“Razumijem poziciju u kojoj je Milošević, on je razgovarao malo prije s predsjednikom Vlade. Dok je premijer zadovoljan njegovim radom, on će biti ministar. Predsjedniku Vlade nema potrebe nuditi mandat, svaki ministar je ministar dok ima potporu predsjednika Vlade.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.