BRANKO BAČIĆ (HDZ) Hranj treba pojasniti izjavu o zlostavljanju, a dnevnice vojnicima će biti isplaćene - Kanal 5

BRANKO BAČIĆ (HDZ) Hranj treba pojasniti izjavu o zlostavljanju, a dnevnice vojnicima će biti isplaćene

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a i član Predsjedništva Branko Bačić rekao je novinarima kako nije dobro da se temeljem zapovijedi preko načelnika Glavnog stožera OS RH Roberta Hranja zaobilazi ministra obrane Marija Banožića koji je odgovorna osoba za troškove MORH-a.

“Nije dobro da se hrvatski vojnici, časnici i dočasnici Hrvatske vojske pa i načelnik Glavnog stožera OS RH spominju u kontekstu kako je to danas spomenuto u Uredu predsjednika RH. Svi se moramo, uključujući predsjednika RH, načelnika Glavnog stožera i ministra obrane, držati Ustava i Zakona o obrani”, rekao je Branko Bačić nakon sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i saborskog Kluba HDZ-a.

Bačić je to rekao kao komentari izjava predstojnika Ureda predsjednika RH Orsata Miljenića i savjetnika predsjednika Dragana Lozančića da se zlostavljanje ministra obrane Marija Banožića proširilo na hrvatske vojnike koji pružaju potporu predsjedniku jer im nisu isplaćene zarađene dnevnice.

Bačić je poručio i kako se, kada su u pitanju financijski izdaci i rashodi ministarstva, mora držati zakona, prije svega Zakona o fiskalnoj odgovornosti te istaknuo kako je prema Zakonu o fiskalnoj odgovornosti odgovorna osoba za troškove Ministarstva obrane – ministar obrane.

Izrazio je i uvjerenje da će, kada su u pitanju neplaćene dnevnice, ta njihova naknada biti regulirana.

Upitan za komentar tvrdnje da načelnika Glavnog stožera Hranja ministar obrane zlostavlja, Bačić je uzvratio da treba priupitati Hranja za pojašnjenje te izjave.

Nakon Miljenićeve i Lozančićeve prozivke oglasio se ranije danas i MORH koji je oštro demantirao tvrdnje predstojnika Ureda predsjednika RH i njegovog savjetnika za obranu oko nezakonitog umirovljenja brigadira Elvisa Burčula te zlostavljanja načelnika Glavnog stožera i hrvatskih vojnika koji pružaju potporu predsjedniku.

Leave a Comment

Your email address will not be published.