Božo Petrov: Hitno uvesti elektroničko ili dopisno glasanje na izborima - Kanal 5

Božo Petrov: Hitno uvesti elektroničko ili dopisno glasanje na izborima

Predsjednik Mosta Božo Petrov, komentirajući vrijeme koronakrize,izjavio je datreba hitno uvesti mogućnost elektroničkog ili dopisnog glasanja na izborima, kako bi ljudi mogli glasati iz sigurnosti svoga doma. Napomenuo je kako su HDZ-ovci u svom izbornom programu 2016. obećali uvesti takve oblike glasanja.

“Nakon toga su izbrisali referendum s 400 tisuća potpisa te odbili prijedlog Mostova zakona o takvom glasanju.”, te optužio HDZ za kalkuliranje s terminima kada ići na izbore i podređivanje interesa države interesima stranke.

Petrov je u ime Mosta zatražio od vladajućih da osiguraju nesmetan izlazak na birališta ili mogućnost dopisnog i elektroničkog glasanja.

Govoreći o novim članovima i mladima koji prilaze Mostu, istaknuo je; “Njih ne možete prevariti, oni znaju tko je iskren i čestit, a to govori što je Most u odnosu na druge.”

“Na izborima ćemo pokazati više nego što nam predviđaju i što bi voljeli naši oponenti. Pokazat ćemo ne samo da smo živi, nego ćemo njih poslati u povijest.”, naglasio je Petrov.

Nositelj kandidacijske liste za VIII. izbornu jedinicu Marin Miletić ustvrdio je da Most želi mijenjati paradigmu politike i pokazati da može biti konsktruktivna i kreativna te služiti malom čovjeku.

“Tko je pilot u avionu države”, upitao se Miletić i nevjerojatnim ocijenio da nitko ne preuzima odgovornost za aktualna događanja vezana uz pandemiju koronavirusa. “Odgovornost treba podnijeti premijer Andrej Plenković, koji sad ismijava i ponaša se neozbiljno.”, izjavio je Marin Miletić.

Na riječkom Korzu otvorili su “Mostov kutak”, prostor u kojem će se građani moći družiti uz kavu te saznati sve što ih zanima o Mostovu predizbornom programu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.