Boris Milošević: Sve što kaže general Gotovina, mogu potpisati - Kanal 5

Boris Milošević: Sve što kaže general Gotovina, mogu potpisati

Nije bilo nikakvih prisila da ove godine, prvi put, potpredsjednik hrvatske Vlade, Srbin, dođe u Knin za proslavu obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, objavio je Večernji list.

Nije bilo ni uvjetovanja reciprociteta o dolasku Borisa Miloševića u Knin, a ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u selo Grubore položiti vijence srpskim žrtvama.

Nije bilo ni nagovaranja da umirovljeni general Ante Gotovina, koji se kloni javnih istupa, održi govor u Kninu.

Svi su ti ljudi odluke donijeli samostalno, kao i premijer Andrej Plenković, vođeni uvjerenjem da je potreban iskorak u odnosima Hrvata i Srba u Hrvatskoj, a da se time nikako ne dovedu u pitanje postulati Domovinskog rata, ne izjednačavaju agresor i žrtva, da se time ne podcjenjuje bol obitelji koje su izgubile svoje članove, a ponajmanje žrtve.

No i uvjerenjem da je ovakav iskorak nužan, da je došlo vrijeme da se na zajedničkim točkama grade odnosi i povjerenje i da je to, ukratko, korisno i dobro za Hrvatsku, što je uostalom i odjek Gotovinina govora u Zagrebu nakon povratka iz Haaga i poruke da se treba okrenuti budućnosti.

Odluku da ide u Grubore inicirao je i donio sam ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Generalu Gotovini sudjelovanje je predložio ministar Medved i odmah je prihvatio. Milošević je time bio vrlo zadovoljan i rekao da sve što kaže general on može potpisati, donosi Večernji list.

Leave a Comment

Your email address will not be published.