BORIS MILOŠEVIĆ na Facebooku: “Otac mi je bio u HV, a majka mu je ubijena poslije Oluje, odbacimo mržnju i rat” - Kanal 5

BORIS MILOŠEVIĆ na Facebooku: “Otac mi je bio u HV, a majka mu je ubijena poslije Oluje, odbacimo mržnju i rat”

“U Knin idem otvorena srca, iskreno, s nadom da ova Vlada može napraviti taj tako važan korak, korak prema budućnosti, boljem društvu, društvu razumijevanja, poštovanja i tolerancije i da možemo izaći iz rovova u kojima smo ukopani. Nakon 25 godina potrebno je prestati s mržnjom, prestati s ratom”.

To je poruka objavljena na Facebooku potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, koji uime srpske zajednice ove godine ide na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Knin.

U svojoj objavi na Facebooku Milošević je napisao vrlo potresnu priču svoje obitelji: otac mu je za Oluje bio u Hrvatskoj vojsci, ali to nije spriječilo da poslije Oluje bude ubijena očeva majka, baka Borisa Miloševića.

“Svjestan sam da moj dolazak u Knin neće kod većine promijeniti dva različita pogleda na Oluju, ali sam voljan prihvatiti svaku gestu koje ide ka tome da zajedničkom tolerancijom i uvažavanjem sami sebe potvrdimo kao demokratsko društvo koje može ostvariti suživot i prosperitet, bez obzira na svaku razliku, pa tako i onu u tumačenju zajedničke povijesti. Od mog odlaska u Knin, puno je važnije graditi atmosferu pomirenja i dijaloga u kojem kao društvo moramo priznati i prihvatiti sve žrtve bez obzira na nacionalnost”, objavio je Boris Milošević.

Leave a Comment

Your email address will not be published.