Boris Johnson dao ostavku na mjesto šefa stranke, ali ne i na mjesto premijera - Kanal 5

Boris Johnson dao ostavku na mjesto šefa stranke, ali ne i na mjesto premijera

Britanski premijer Boris Johnson podnio je danas ostavku na dužnost predsjednika vladajuće Konzervativne stranke, ali se nada da će ostati na premijerskoj dužnosti.

“Ako je volja Konzervativne stranka da na čelu bude novi lider, mogu reći da bi sada trebao započeti proces odabira tog lidera. Ja ću voditi vladu dok se novi lider ne imenuje”, rekao je Johnson dodajući da je njegova stranka dobila na prošlim izbodima najveći broj glasova od 1979.

“Proteklih dana sam se tako snažno borio jer sam imao osjećaj da je moj zadatak, dužnost i obveza naswtaviti ono što sam obećao 2019. Izuzetn osam ponosan na postignuća ove vlade”, rekao je Johnson nabrajajući postignuća svoje vlade. Poslao je poruku i Ukrajini, da će nastaviti dobivati podršku dok god to bude potrebno.

Podrška Johnsonu se otopila u posljednja 24 sata.

 u jednom od najturbulentnijih dana u nedavnoj britanskoj političkoj povijesti.Nakon nekoliko dana borbe za položaj, Johnsona su napustili gotovo svi osim najvećih saveznika.Boris Johnson započeo je danas s imenovanjem nove vlade nakon masovnog odlaska ministara.

Leave a Comment

Your email address will not be published.