Bojan Ivošević bio je na listi HSP-a na izborima 2010. godine, tvrdi tadašnji tajnik splitskih pravaša Ivan Gudić - Kanal 5

Bojan Ivošević bio je na listi HSP-a na izborima 2010. godine, tvrdi tadašnji tajnik splitskih pravaša Ivan Gudić

Na kotarskim izborima u Splitu 2010. godine na 6. mjestu liste HSP-a bio je Bojan Ivošević. Podsjetimo, Ivošević je bio zamjenik splitskoga gradonačelnika Ivice Puljka dok nisu, zbog podignute optužnice DOH-a protiv Ivoševića, i gradonačelnik Puljak i Ivošević s drugim zamjenikom prošlog tjedna podnijeli ostavke.

Bojan Ivošević, navodi dio medija, negira da je ikada dao pristanak da se njegovo ime stavi na listu HSP-a;

Istina je da je pokojni susjed, mene i drugog susjeda, bez našeg pristanka i znanja, stavio na listu za kotarske izbore. To je bilo 2010. godine, kada je gradska vlast radila propuste u organizaciji izbora i davala bjanko dokumentaciju za pristanak za sudjelovanje na izborima.

Ja u Banovinu nikad nisam ušao niti što potpisao, a našao sam se na listi. U to vrijeme, bio sam član Foruma mladih SDP-a. Mislim da bi bilo potpuno suludo da član FM-a SDP-a ide na neku kvartovsku listu HSP-a. Mislim da je to nemoguće. Tako da se radi o susjedu koji je zloupotrijebio moje podatke i popunio svoju listu da može izaći na izbore, izjavio je za Index.

Informaciju je u javnost dao Ivan Gudić koji je u to vrijeme bio tajnik HSP-a u Splitu.

Istina je da je bio na listi na šestom mjestu od sedam kandidata. Njegov susjed je bio predsjednik gradskog kotara Grad tada i bio prvi na listi. On ga je predstavio kao člana foruma mladih SDP-a koji želi biti na našoj listi i po tome sam ga zapamtio, rekao je Gudić.

Da bi netko dospio na listu mora potpisati i ovjeriti očitovanje o pristanku. Ovjerava se ili kod javnog bilježnika ili u izbornom povjerenstvu, a morate doći osobno i priložiti osobnu ispravu. To je propisano u zakonu. Očitovanje je sastavni dio liste, to je potkrepa liste koja uz nju ide kao privitak. Tada je bilo 29 kotareva i šest mjesnih odbora. Bila je namjera da njegov susjed stavi svoje ime i ugled kao prvi te da ga kasnije on kao mlađi zamijeni, rekao je Gudić.

Listu HSP-a na kotarskim izborima 2010. godine u Splitu vodio je Miro Stolić.

Istina ja sam bio na listi za izbore jer sam otišao iz HDZ-a u HSP. Bojan Ivošević nikada nije bio tamo gdje smo se uredno nalazili, prvi put sam ga vidio sada u medijima. Ako je bio na listi, postoji mogućnost da ga je bez njegovog znanja stavio njegov susjed, koji je sada pokojni, izjavio je Miro Stolić za Index.

Četiri godine kasnije Bojan Ivošević je na kotarskim izborima bio na listi SDP-HNS-HSU za kotar Grad.

Leave a Comment

Your email address will not be published.