BOJAN GLAVAŠEVIĆ Mjera roditelj odgojitelj nije bila demografska mjera - Kanal 5

BOJAN GLAVAŠEVIĆ Mjera roditelj odgojitelj nije bila demografska mjera

Saborski zastupnik Bojan Glavašević iz saborskog kluba zeleno-lijeve koalicije na Facebooku je komentirao ukidanje mjere roditelj odgojitelj u Zagrebu pa se zapitao kako to da se ne priča o tome da je vlada smanjila proračun Ministarstvu branitelja za više od 60 milijuna kuna, nego se govori o “zlom Tomaševiću”.

“Mjeru roditelj-odgojitelj koristilo je 5808 osoba, i koštala je 528 milijuna kn godisnje, s projekcijom da bi do 2025. narasla na 700 milijuna kn. Korisnici se miču s tržišta rada, a djeca iz vrtića. Natalitet nije porastao. Demografske mjere su osiguranje vrtića, dostupno stanovanje. Ovo nije bila demografska mjera. Čisto za usporedbu, proračun cijelog Ministarstva branitelja – što uključuje direktne isplate u raznim mjerama, stambeno zbrinjavanje, mjere samozapošljavanja i psihosocijalnu pomoć – za desetke tisuća korisnika, je oko 1 mlrd kn. A Zagreb je izdvajao 528 milijuna kn za 5808 korisnika i štetne učinke.

“I za kraj, nagradno, iako retoričko, pitanje: u rebalansu proračuna, Vlada je smanjila proračun Ministarstva branitelja za preko 60 milijuna kuna. Zašto o tome niste čuli ništa (osim ako ste slušali moju raspravu u Saboru), ali slušate o ‘zlom’ Tomaševiću već danima?” napisao je Glavašević na svom profilu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.