Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac otišao u Irsku: Tko se malo potrudi, brzo dođe do plaće od 2500 do 3000 eura - Kanal 5

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac otišao u Irsku: Tko se malo potrudi, brzo dođe do plaće od 2500 do 3000 eura

Bivši saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac otišao je u Irsku gdje boravi već šest mjeseci. U videu koji je objavio na Facebooku izuzetno je nahvalio situaciju i ambijent u Irskoj. Naglasi oje kako je vrlo brzo našao posao. No, otkrio je da ima namjeru vratiti se u Hrvatsku.

“Šesti mjesec zaredom živim u Irskoj. Životna situacija me natjerala da se malo premjestim. Sad sam se već prilično naviknuo, upoznao sam dosta ovu zemlju. Imam problema s klimom, ali to je možda najvažniji problem za nekoga tko je doselio iz Hrvatske. Ali, evo, već je sedam dana predivno vrijeme, mislim čak i ljepše nego u Hrvatskoj tako da Irska po tom pitanju zna iznenaditi.”

Bunjac dalje nastavlja u svojoj izjavi: “Ono što je isto tako definitivno dobro ovdje je da ima posla koliko god hoćete. Čak i u vremenima Covida kada je podijeljeno puno otkaza i jako puno firmi nije radilo. Mogli ste doslovce birati posao koji ćete raditi. Ja sam u jednom trenutku na stolu imao sedam ponuda za posao između kojih sam trebao izabrati. I dan danas svaki tjedan dobivam dvije, tri ponude za posao.

Ali, trenutno me ne zanimaju neke prevelike promjene. Izabrao sam jedan posao na kojem sam stalno zaposlen. Imam sva moguća prava, uključujući mirovinsko i godišnji odmor. Radim još nekakva dva honorarna posla da malo i dodatno zaradim i da budem s ljudima i učim jezik. Ovaj ambijent u Irskoj je neusporediv s onim u Hrvatskoj”.

“Posla ima. Nije problem dati otkaz u bilo kojoj sekundi i već sutra početi raditi nešto novo. Plaće su visoke. Minimalac je 1700 eura. Tko se malo potrudi, brzo dođe na 2500, 3000 eura. Plaća ne da je na vrijeme, nego ako je u četvrtak, vi možete već 15 minuta nakon ponoći plaću početi trošiti. Dakle u minutu kad je najavljena, a ne ono kad se prvo proknjiži na Fini ili u nekom knjigovodstvu”, priča Bunjac o svojoj situaciji i radu u Irskoj.

Leave a Comment

Your email address will not be published.