Biskup Huzjak htio ubiti divlju svinju pa promašio i ranio kolegu lovca... nema kaznenog djela, kaže DORH - Kanal 5

Biskup Huzjak htio ubiti divlju svinju pa promašio i ranio kolegu lovca… nema kaznenog djela, kaže DORH

Nema kaznenog djela, tako je odlučilo Općinsko državno odvjetništvo u Sisku. No, ostala je moralna krivnja, zauvijek.

Podsjećamo, biskup Huzjak je tijekom organiziranog lova na divlje svinje, promašio divljač i upucao kolegu lovca.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je krajem ožujka 2020. godine donijelo rješenje o odbacivanju kanene prijave protiv bjelovarsko-križevačkog biskupa Vjekoslava Huzjaka (60) kojeg se kaznenom prijavom najprije sumnjičilo za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Kaznena prijava je odbačena na osnovu Zakona o kaznenom postupku jer u postupanju okrivljenika nisu ostvarena zakonska obilježja kaznenog djela za koje je prijavljen, priopćio je DORH.

Biskup Huzjak je kao osumnjičenik kazneno bio prijavljen da je 11. siječnja 2019. tijekom organiziranog lova na divlje svinje, u namjeri odstrela divljači, bez da se prethodno uvjerio kako neće ugroziti druge lovce, ispalio jedan hitac u smjeru divljači i pogodio drugog lovca u desnu nogu nanijevši mu prostrijelnu ranu desne natkoljenice.

Nije nam ni najmanje jasno što svećenik uopće ima raditi s puškom u ruci i proganjati, ponižavati, ranjavati i ubijati nemoćne životinje koje se ne mogu niti pokušati obraniti i sve to iz zabave, vjerojatno kako bi zadovoljio svoju bolesnu potrebu za nasiljem – napisali su svojevremeno “Prijatelji životinja” na društvenim mrežama.

Zla kob koja je u lovu zadesila biskupa Vjekoslava Huzjaka šokirala je javnost prije godinu i pol dana, još više onu crkvenu i vjernike, jer nikome nije bilo jasno ni prihvatljivo da jedan biskup u rukama drži oružje i ubija životinje te slučajno ranjava kolege lovce, iz zabave.

Leave a Comment

Your email address will not be published.