BILL GATES O PANDEMIJI Covid bi se uskoro mogao tretirati kao gripa - Kanal 5

BILL GATES O PANDEMIJI Covid bi se uskoro mogao tretirati kao gripa

Bill Gates je na Twitteru razgovarao s profesoricom Devi Sridhar o situaciji s pandemijom i koronavirusom. U seriji više tvitova pisao je kako je moguće da ćemo se morati cijepiti svake godine, no i da bi se korona uskoro mogla tretirati kao “sezonalna gripa”. 

Profesorica Sridhar sa Sveučilišta u Edinburghu putem Twittera postavila je seriju pitanja Billu Gatesu koja su poslali njezini pratitelji.

Bill Gates navodi kako je omikron izazov za zdravstvene sustave cijeloga svijete te će najteži slučajevi zaraze biti kod necijepljenih.

“Međutim, kad omikron prođe nekom zemljom, slučajevi će nestati i covid će se moći tretirati kao sezonska gripa”, rekao je Gates i dodao da će omikron stvoriti dobar imunitet barem za iduću godinu i da je malo vjerojatno da će doći do zaraznijeg soja koronavirusa. Ipak, rekao je, u to ne možemo biti sigurni.

Osvrnuo se na trenutne probleme s cjepivima protiv COVID-19 te rekao da, iako sprječavaju teške posljedice koronavirusa i smrt, postoje dvije važne stvari na kojima treba raditi.

Ono što se sada događa je da se čak i potpuno cijepljeni ljudi ponovno zaraze novim i jačim varijantama virusa koji se pojavljuju, a trajanje je još uvijek vrlo ograničeno. Buduća cjepiva sada bi trebala spriječiti ponovnu infekciju i osigurati višegodišnje trajanje, napisao je Bill Gates.

Leave a Comment

Your email address will not be published.