Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Zagrebačku katedralu - Kanal 5

Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Zagrebačku katedralu

Savez izviđača Hrvatske i ove godine, 29. godinu zaredom, organizira donošenje Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku. Tradicionalno unošenje svjetla u Zagrebačku katedralu održalo se u nedjelju u popodnevnim satima, a ispred Katedrale zaprimio ga je rektor mons. Kuhtić.

Betlehemsko svjetlo mira odvija se pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora, ispred katedrale u Zagrebu došao je i Gordan Jandroković koji je zajedno s izviđačima sudjelovao u ceremoniji primopredaje.

“Da, vremena nisu laka, očito da taj pandemijski mrak utječe i na sve ostale dijelove našeg društva pa tako i na jedan dio politike, ali evo stiže Betlehemsko svjetlo, nadam se da će prosvijetliti mnoge duše”, rekao je Jandroković i naglasio da se treba držati mjera, biti odgovoran, razborit i voditi računa o životima i zdravlju drugih ljudi.

Na pitanje o referendumu Mosta poručio je da živimo u demokraciji, ali apelira na razboritost i savjest. Upozorava da imamo jako velik broj umrlih od posljedica koronavirusa, ali da postoji način da se to smanji, a to je cijepljenje.

“Mi Hrvati uvijek volimo pitati tko je kriv, ali po meni to nije ključno pitanje već kako zaštiti zdravlje ljudi”, istaknuo je predsjednik Sabora.

Leave a Comment

Your email address will not be published.