BEROŠ: Niti sam razgovor snimio, niti pustio ZADRAVEC: Snimka je autentična, tužit ću ministra Beroša - Kanal 5

BEROŠ: Niti sam razgovor snimio, niti pustio ZADRAVEC: Snimka je autentična, tužit ću ministra Beroša

Ministar zdravstva Vili Beroš komenitrao je snimku razgovora s Dijanom Zadravec;

“Počeli su pritisci i agresivni pozivi prema meni. Ovaj razgovor dokazuje pokušaj utjecaja na mene. Poziv sam stavio na razglas da i drugi prozivani čuju o čemu je riječ, da se svi mogu zaštititi. Niti sam razgovor snimio, niti pustio. Teoretski je moguće da je netko snimao. Također, premijer nije imao nikakvog utjecaja na izbor ravnatelja bolnice”, kazao je Beroš.

“Ja smatram da je legitimno da se svatko bori za svoj osobni probitak, međutim, sve ima svoju granicu i svoj limit. Mislim daje u ovom trenutku ona pređena. Osobno se nisam obraćao institucijama da me zaštite iako mislim da ovakvi razgovori nisu primjereni. Nisam strašljiva osoba”, izjavio je ministar Beroš.

Dijana Zadravec, zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, za N1 televiziju je komentirala objavljivanje snimke razgovora s ministrom zdravstva, Vilijem Berošem, oko natječaja za izbor ravnatelja u toj bolnici.

“Snimka koja je objavljena na YouTubeu je autentična, radi se o skandaloznom snimanju ministra Beroša tajnom, bez mog znanja. To se dogodilo krajem svibnja, kad me nije upozorio da naš razgovor sluša grupa ljudi i da ga snima”, rekla je Zadravec.

“Ja sam se kandidirala na natječaj za ravnateljicu, a jedna točka mog programa bila je i borba protiv korupcije. Taj sam element otkrila krajem prošle godine, kad sam otkrila Miju Primorac da namješta natječaj za moj projekt. Na to sam javno ukazala i od tada slijedi progon mene, pokušaj ucjena, a na zahtjev v.d. ravnatelja Marija Zovaka je u Jutarnjem listu objavljeno nekoliko desetaka tekstova u kojima se pokušava mene difamirati, omalovažiti i ucijeniti”, rekla je Zadravec.

Foto: Facebook

“Ministar odlučuje formalno, Upravno vijeće raspisuje natječaj, a ja sam vidjela da on po nekoliko točaka nije bio ispravan. Borim se cijelo vrijeme u ovom sustavu protiv toga. Mia Primorac je počela tu priču, izmislila fizički sukob koji se nije dogodio, nakon čega se mene maltretira, šikanira, opstruira se moj rad i dalje, a njoj se ništa nije dogodilo”, rekla je Zadravec.

Leave a Comment

Your email address will not be published.