BEROŠ MORA PASTI Zašto bi meni nakon više od 40 godina uzorne karijere bilo tko određivao hoću li i kome dati intervju? - Kanal 5

BEROŠ MORA PASTI Zašto bi meni nakon više od 40 godina uzorne karijere bilo tko određivao hoću li i kome dati intervju?

Nakon što je Dušanka Martinović Kaliterna, specijalistica interne medicine, reumatologinja i klinička imunologinja, te liječnica kojoj se prošle godine za pomoć i drugo mišljenje obratio i Vladimir Matijanić, u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju rekla da su je nekidan iz Ministarstva zdravstva nazvali te zamolili da intervju na temu cjepiva da novinarki u koju oni imaju povjerenja, jer je povezana sa slučajem Matijanić, Indexu je stigao i odgovor iz Ministarstva zdravstva o takvom postupanju.

Iako smo Ministarstvu zdravstva postavili vrlo konkretna pitanja o načinu postupanja te citirali izjavu doktorice Martinović Kaliterne nismo dobili i konkretan odgovor, objavio je Index. . 

Zanimalo nas je tko je točno iz Ministarstva zdravstva obavio razgovor s doktoricom, koji su to novinari u koje Ministarstvo zdravstva ima povjerenja, a posebno nas je zanimalo je li riječ o uobičajenoj praksi. 

“Ministarstvo zdravstva svakom medijskom upitu pristupa profesionalno te s ciljem pružanja svih dostupnih informacija, komunicira s nadležnim službama i strukom te prema potrebi prenosi zahtjeve medija sugovornicima od kojih se traže odgovori.

Ministarstvo je jednako dostupno svim predstavnicima medijima te nastoji odgovoriti na svaki zaprimljeni zahtjev kako bi se osigurala maksimalna informiranost javnosti. U tom smislu, svi mediji se smatraju od povjerenja u komunikaciji s Ministarstvom u svrhu vjerodostojnog izvještavanja građana”, stoji u odgovoru koji smo dobili iz Ministarstva zdravstva na ovu temu.

“No prije neki dan nazvali su me iz Ministarstva te zamolili da dadem intervju na temu cjepiva novinarki u koju oni imaju povjerenja, a budući da sam povezana sa slučajem Matijanić. Za mene je to bio znak da na Ministarstvo zdravstva kao zaštitno tijelo više ne mogu računati. Zašto bi meni nakon više od 40 godina uzorne karijere bilo tko određivao hoću li i kome dati intervju?

Ako već govorim za novine o ovoj mučnoj situaciji, bolnoj za obitelj Matijanić i njihove bližnje, ali i uznemirujućoj za mene, za moje kolege, kao i za moje pacijente koji me zovu, nesigurni u to što bi uopće mislili, ako je to tako, onda ću govoriti kad hoću i za koga ja hoću. Ne želim da se moja šutnja tumači kao znak da bilo što imam skrivati. Jako sam tužna zbog te prerane smrti, ali…”, kazala je Martinović Kaliterna Slobodnoj Dalmaciji.

Leave a Comment

Your email address will not be published.