BEOGRAD Ne prestaje dramatičan obračun prosvjednika i policije, policija baca suzavac, prosvjednici uzvraćaju kamenjem - Kanal 5

BEOGRAD Ne prestaje dramatičan obračun prosvjednika i policije, policija baca suzavac, prosvjednici uzvraćaju kamenjem

Nakon što je srpski predsjednik Aleksandar Vučić najavio ponovno uvođenje policijskog sata u Beogradu, ispred zgrade Skupštine okupile su se tisuće prosvjednika koji su u jednom trenu probili kordon policije i ušli u zgradu srpskog parlamenta. Policija ih je pendrecima izbacila, a zatim rastjerala bacanjem suzavca.

‘Ćale, ovo je za tebe’, rekao je jedan građanin u izjavi za ekipu N1 televizije. Mladi demonstrant je izjavio da mu je otac umro od korone jer nije bilo respiratora u bolnici.

Prosvjednici su policiji odgovorili povremenim bacanjem kamenja i boca, dio prosvjednika je s platoa ispred Skupštine krenuo prema zgradi Radio televizije Srbije. Nemiri se ne smiruju, nakon što policija rastjera prosvjednike bacanjem suzavca, oni se vraćaju bacajući suzavac na policiju.

beograd

Mnogo je ozlijeđenih građana, ali i policajaca, a situacija se u Beogradu ne smiruje. Prosvjednici izvikuju ‘Uhitite Vučića’ i ‘Vučiću, zlikovče’ te traže ostavku srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Leave a Comment

Your email address will not be published.