NOVE CIJENE Smanjuju se trošarine na gorivo i ograničavaju marže, nove cijene od srijede - Kanal 5

NOVE CIJENE Smanjuju se trošarine na gorivo i ograničavaju marže, nove cijene od srijede

Vlada je na telefonskoj sjednici donijela mjere za ublažavanje rasta cijena goriva, a premijer je na konferenciji za medije objavio da se smanjuju trošarine i uvodi dvotjedno obračunsko razdoblje.

Vlada je donijela uredbu i izmjenama trošarina i uredbu o utvrđivanju najviših cijena naftnih derivata, rekao je premijer na početku. Trošarine se smanjuju na dizel i benzinsko gorivo.

“Odlučili smo dodatno smanjiti trošarine na benzinsko i na dizelsko gorivo. Ukupno sniženje trošarina sada iznosi 80 lipa po litri bezolovnog motornog benzina. Do sada smo već jedno intervenirali i smanjili trošarinu za 40 lipa, sada ju smanjujemo za dodatnih 40 lipa po litri motornog benzina. Za dizelsko gorivo smo smanjili već ranije za 20 lipa i sada je smanjujemo za dodatnih 20 lipa”, izjavio je premijer te dodao kako je država ukupno do sada smanjila trošarine s 3,86 kn na 3,06 kn za litru benzinskog goriva te s 3,06 kn na 2,66 kn za litru dizela.

“Ograničit ćemo najvišu maržu koja se sada smanjuje za 10 lipa, s 0,75 lipa, spušta se na 0,65 lipa za motorna i dizel goriva, a za plavi dizel s 0,50 na 0,40 lipa”, rekao je Plenković.

Cijene naftnih derivata mijenjat će se svakih 14 dana, rekao je premijer Plenković. Uredba će biti na snazi 30 dana. Nove cijene ne benzinskim pumpama će biti od srijede. Premijer kaže zbog pravnih propisa.

Izvor: Vlada RH
Izvo : Vlada RH
Izvor: Vlada RH

Premijer Plenković je potvrdio da će sutra na crpkama ostati ista cijena kao danas, a od srijede će biti istaknute nove cijene.

Leave a Comment

Your email address will not be published.