Bandić obišao zagrebačku Gradsku četvrt Trešnjevka – jug - Kanal 5

Bandić obišao zagrebačku Gradsku četvrt Trešnjevka – jug

U redovitom obilasku gradskih četvrti, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, predstavnicima Zagrebačkog holdinga, mjesnih odbora i vijeća gradske četvrti, obišao je GČ Trešnjevka – jug.

Novi objekt Društvenog doma Gajevo u Koprivničkoj ulici trenutno je u izgradnji, a kako je istaknuo predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka jug Danijel Samaržija, on je nužno potreban udrugama i građanima Gajeva i okolnih mjesnih odbora. „Trenutno se postavljaju električne instalacije i vatrodojavni sustav, a nakon toga slijedi javna nabava za daljnje uređenje interijera objekta“, rekao je. Prva faza izgradnje objekta koštat će oko šest milijuna kuna dok će investicija za daljnje uređene okoliša te za unutarnje radove iznositi dodatnih šest milijuna kuna. 

U kolovozu su započeli radovi na uređenju igrališta Nogometnog kluba Prečko. Radovi obuhvaćaju potpunu rekonstrukciju i sanaciju igrališta, klupskih prostorija, tribina, rasvjete, komunalne i prometne infrastrukture kao i izgradnju novog kolnog i pješačkog prilaza te novih 29 parkirnih mjesta.

Predsjednik Mjesnog odbora Prečko Dominik Gluhinić je objasnio da teren u jesenskim i zimskim mjesecima kada padne i manja količina kiše, nije bio adekvatan za igru pa su djeca bila prisiljena odlaziti u druga zagrebačka naselja i koristiti njihove terene. „U sklopu obnove nabavljeni su novi golovi, postavlja se umjetna trava na pomoćno igralište, u izradi su sanitarni čvorovi, odvodnja, drenaža i zaštitna ograda. Po završetku ovoga projekta, Prečko će imati moderan sportski kompleks koji će zadovoljavati potrebe ovog najvećeg zagrebačkog Mjesnog odbora“ rekao je predsjednik Gluhinić zahvalivši pritom na odličnoj suradnji s Gradom Zagrebom, odnosno gradskim uredima, u realizaciji ovog projekta. Vrijednost investicije je oko 7,5 milijuna kuna.
Nedaleko od Nogometnog kluba Prečko, u Petrovaradinskoj, uređeno je i vježbalište za odrasle. „Ovo vježbalište je prvenstveno namijenjeno osoba s invaliditetom i osobama starije životne dobi, a u planu je izgradnja vježbališta u parku Emila Kozeta koje će biti namijenjeno mlađim osobama“ rekao je predsjednik Gluhinić.

U Našičkoj ulici uređeno je dječje igralište s novim spravama, u što je uloženo 1,4 milijuna kuna. „Osim novih sprava, uređeno je i zelenilo, postavljana je anti-stresna podloga, uređene su staze te je postavljena nova ograda oko igrališta. Ovo puno znači za djecu i roditelje u blizini parka“ rekao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka jug Danijel Samaržija.Na Vrbanima su u planu radovi na izgradnji Društvenog doma, knjižnice i zdravstvene stanice. „Stanovnici Vrbana zaslužuju moderan Dom zdravlja i ostale sadržaje u ovom projektu. Trenutno se njihova zdravstvena usluga odvija u prostoru od 90 kvadratnih metara, što nije adekvatno za ovakvo veliko naselje koje svakim danom ima sve više stanovnika“ rekao je predsjednik Samaržija na lokaciji novih objekata. Predsjednik Mjesnog odbora Vrbani Nikola Fabrio je istaknuo da su zdravstvena stanica i društveni dom bili san stanovnika Vrbana.

„Nova zdravstvena stanica prostirat će se na površini većoj od 1500 kvadratnih metara, bit će opremljena najmodernijom opremom te će imati niz sadržaja zbog kojih su stanovnici Vrbana bili primorani putovati u druge zdravstvene stanice. Također se dugo čeka na knjižnicu i društveni dom koji će zadovoljiti sve potrebe naših građana. Po završetku ovog velikog projekta, ovo mjesto će postati centar Vrbana“, rekao je predsjednik Fabrio.

„Obilazak terena i rješavanja problema nema alternative. To je recept za uspjeh. Nosimo teret odgovornosti za probleme naših sugrađana i zato svaki dan obilazimo po pet lokacija“, rekao je gradonačelnik Milan Bandić. „Već 19 godina obilazimo građane u svim dijelovima grada. Obilazak terena i rješavanje problema na koje se građani Zagreba žale će ostati imperativ Gradske uprave“, rekao je. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.