Bandić obišao Gradsku četvrt Novi Zagreb - istok - Kanal 5

Bandić obišao Gradsku četvrt Novi Zagreb – istok

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je sa suradnicima, Gradsku četvrt Novi Zagreb – istok.

U Mjesnom odboru Središće u planu je uređenje platoa u Ulici Ivana Šibla. Kako je kazao predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb – istok Milenko Arapović, u tijeku je poziv na Javni natječaj za izvođače radova, a početak radova može se očekivati u travnju ove godine. Procijenja vrijednost radova je oko deset milijuna kuna.

Završeni su radovi na izgradnji i opremanju Dječjeg vrtića Zapruđe, područni objekt Središće koji će primati 200 djece u deset odgojno obrazovnih skupina među kojima je pet vrtićkih i pet jasličkih skupina. Vrtić se prostire na 2100 m2, a procijenjena vrijednost radova je oko 37 milijuna kuna. Polazak djece u dječji vrtić očekuje se 1. ožujka 2021. Ravnateljica Dječjeg vrtića Zapruđe Danijela Filković izrazila je zadovoljstvo što će mališani pohađati multifunkcionalan i moderan prostor u kojem će djeci predškolske dobi uz stručni kadar biti omogućeno sretno i sigurno odrastanje.

U Mjesnom odboru Zapruđe završena je energetska obnova objekta Osnovne škole Zapruđe, a radovi su obuhvatili obnovu fasade, izolaciju krovišta te strojarske instalacije. Kako se čulo, do sada je ova škola imala energetski certifikat E, a ovom obnovom je postignut energetski cetifikat B. Zahvaljujući rekuperatorima imamo bolji protok zraka i manje troškove grijanja, ali najvažnije što se postiglo je ugodniji boravak naših učenika u prostorima škole, rekla je ravnateljica Osnovne škole Zapruđe Ružica Vitman Sović. Vrijednost radova je oko 11 milijuna kuna s PDV-om.

U Mjesnom odboru Dugave u planu je sanacija platoa u Ulici sv. Mateja. Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Dugave Branko Premec rekao je kako se sanacijom planira zamjena betonskih žardinjera ogradom, čime bi se povećao broj parkirnih mjesta za stanare. Planirana je i zamjena rasvjete te kompletna rekonstrukcija cijevne infrastrukture. Početak radova predviđa se u ožujku 2021., a završetak se očekuje u roku od šest mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao. Procijenjena vrijednost je oko deset milijuna kuna bez PDV-a.

Za potrebe stanovnika Mjesnog odbora Veliko Polje, u kojem svake godine značajno raste broj djece predškolske dobi, u planu je izgradnja dječjeg vrtića i osnovne škole. U posljednjih pet godina broj djece u naselju Veliko Polje povećao se za 60 posto i taj se broj iz dana u dan povećava. Izgradnjom dječjeg vrtića i osnovne škole omogućit će se bliže i kvalitetnije obrazovanje, jer djece više neće morati kao do sada školu pohađati u Velikoj Gorici i Velikoj Mlaci, istaknuo je predsjednik Vijeća mjesnog odobora Veliko Polje Davor Matković.

Zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković je istaknula da se radi o vrtiću koji će primati 200 djece u deset odgojno-obrazovnih skupina i školi kapaciteta 560 učenika u 20 razrednih odjela, a u sklopu koje se planira i izgradnja trodjelne sporske dvorane. Završetak radova očekuje se u roku od osam mjeseci od dana uvođenja u posao izvođača.

Leave a Comment

Your email address will not be published.