AUTOR KOVANICE HRVATSKOG EURA NA FACEBOOKU: Pomozite! Može li mi netko reći je li moguće iz Photoshopa izrezati fotografiju i otvoriti je u Illustratoru ili možda nekom drugom programu samo kako bih mogao staviti neke efekte? - Kanal 5

AUTOR KOVANICE HRVATSKOG EURA NA FACEBOOKU: Pomozite! Može li mi netko reći je li moguće iz Photoshopa izrezati fotografiju i otvoriti je u Illustratoru ili možda nekom drugom programu samo kako bih mogao staviti neke efekte?

Dizajn hrvatske kovanice od jednog eura na kojem je kuna izazvao burne negativne reakcije na društvenim mrežama i u široj javnosti, a nakon što je otkriveno da je dizajner koristio fotografiju škotskog fotografa.

Inače, dizajner Stjepan Pranjković je pomoć za obradu fotografije tražio od kolega i putem društvenih mreža.

“Pomozite! Može li mi netko reći je li moguće iz Photoshopa izrezati fotografiju i otvoriti je u Illustratoru ili možda nekom drugom programu samo kako bih mogao staviti neke efekte? Ne mogu to učiniti u Photoshopu jer nemam dostatnu grafiku pa rendering nije moguć”, objavio je Pranjković u svojoj objavi u grupi na Facebooku Bring Your Own Laptop Online.

“Dizajniram neke novčiće i moram primijeniti svjetlosne efekte na fotografiju da dobijem metalni izgled. Probao sam na neke druge načine, ali nijedan od njih ne izgleda dovoljno dobro”, dodao je u komentaru.

Neki od članova grupe pokušavali su savjetovati Pranjkovića, no nakon otrića afere u komentarima ga prozivaju zbog krađe fotografije.

Autor kovanice Stjepan Pranjković za dizajn je dobio nagradu od 70.000 kuna od Hrvatske narodne banke.

Leave a Comment

Your email address will not be published.