Austrija, Danska i prijestolnica Španjolske najavile popuštanje mjera protiv covida-19 - Kanal 5

Austrija, Danska i prijestolnica Španjolske najavile popuštanje mjera protiv covida-19

Austrija će idući tjedan ublažiti ‘lockdown‘, prijeći na policijski sat te otvoriti škole, trgovine, muzeje, galerije i zoološke vrtove.

Austrija, Danska i španjolski glavni grad Madrid najavili su skoro popuštanje mjera zaštite od covida-19, iako će ostatak Španjolske s velikim dijelom Europe uvesti strože mjere u borbi protiv zaraze.

Austrija od sljedećeg tjedna ublažava ‘lockdown’ te otvara škole, trgovine, muzeje, galerije i zoološke vrtove.

“Epidemiološki je problem jasan. Najsigurnije bi bilo ostati u lockdownu”, rekao je kancelar Sebastian Kurz na press konferenciji. “No znamo da postoji potreba djece da se vrate u škole, postoji potreba da se učini sve što treba kako bi nezaposlenost bila što niža i tu su naravno socijalni i psihološki aspekti koji se moraju uzeti u obzir.”

Samo će testirani učenici u Austriji moći ići na nastavu, a ostali će je pratiti online. 

Foto: Kopenhagen

U Danskoj se učenici nižih razreda osnovne škole vraćaju u klupe, rekao je ministar zdravstva Magnus Heunicke za medije. 

Danska, koja je u strogom lockdownu od prosinca, bilježi pad novih zaraza i hospitalizacija u siječnju. Heunicke je upozorio da je u porastu broj zaraženih novim sojem koronavirusa koji je otkriven u Velikoj Britaniji. 

Foto: Madrid

Madridska regija ovog tjedna će početi ublažavati mjere protiv covida-19.

Šestero umjesto dosadašnjih četvero ljudi moći će se okupljati na terasama restorana, a policijski sat koji od 22 sata će se pomaknuti na ponoć. Otvaraju se kafići i restorani, ali s radnim vremenom do 21 sat. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.