ANTE SANADER / ODAKLE SE ČISTI RIBA Peškarija nova Puljkova šporkarija - Kanal 5

ANTE SANADER / ODAKLE SE ČISTI RIBA Peškarija nova Puljkova šporkarija

Komentirajući odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da otvari predmet protiv splitskog gradonačelnika Ivice Puljka (Centar) politički tajnik HDZ-a Ante Sanader je rekao da je “Peškarija nova Puljkova šporkarija”, te pozvao političku tajnicu Centra Daliju Orešković da ga smijeni.

Rekao je da su se u tom slučaju pokazala dva aspekta, prvo hvatanje u laži Marijane Puljak koja otvoreno, ne trepnuvši okom laže hrvatsku javnost govoreći da su svi računi na večeri u Peškariji (restoran Noštromo) plaćeni, dok gradonačelnik kaže da nije ništa plaćeno. Sanader također tvrdi da se politička tajnica Centra Dalija Orešković iz cijele situacije pokušava izvući i opravdati svoje lice što je u ovoj situaciji nemoguće. Pozivam je da ako stvarno ono što govori i misli da smjeni predsjednika Centra Ivicu Puljka koji već ima probleme i koji je napustio stranku Pametno. Jedino na taj način Dalija Orešković može oprati svoj obraz, a ne izjavom, rekao je.

Za Sanadera je najinteresantnije gdje je sada Maja Đerek “koja je bila hrabra kada je trebalo izbaciti ljude i sirotinju na ulicu iz gradskih socijalnih stanova”. Sanader očekuje da Maja Đerek komentira što je napravljeno protivno zakonu i što misli o sukobu interesa, odnosno neplaćanju računa u restoranu Noštromo. Poručio je da nakon ovoga Split ne zaslužuje Puljka i da je grad njegov veliki talac.

Oglasila se i Maja Đerek.

“Očito HDZ nije čitao novine. Gradska uprava promptno je reagirala i naloženo je Parkovima i nasadima koji upravljaju peškarijom da se raspiše natječaj. A zakon o zakupu dozvoljava 30 dana bez natječaja.”, rekla je Maja Đerek, pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu, Split

Leave a Comment

Your email address will not be published.