Andrej Plenković: Smanjit ćemo broj ministarstava, poreze na dohodak i dobit, PDV na hranu - Kanal 5

Andrej Plenković: Smanjit ćemo broj ministarstava, poreze na dohodak i dobit, PDV na hranu

Nemamo puno vremena za slavlje, rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a te najavio smanjenje broja ministarstava.

“Nemamo mi puno vremena za slavlje. Ima puno ljudi koji traže od vlade i sabora da djeluje.”, rekao je Plenković, te potvrdio raniju objavu da imaju potporu 76 zastupnika za parlamentarnu većinu.

Od zastupnika manjina, Reformista i HNS-a dobili HDZ je dobio načelnu potporu, ali da nije bilo razgovora o sastavu Vlade u smislu kadrova ili resora. Na pitanje hoće li smanjivati broj ministarstava Plenković je odgovorio potvrdno.

“To smo jasno kazali u našem programu Sigurna Hrvatska. Vodimo konzultacije o tome kako da prilagodimo na najfunkcionalniji, najučinkovitiji način buduće resore, ali dopustit ćete nam još par dana da se oko toga unutar sebe konzultiramo.”, rekao je Plenković.

Kao prve poteze između ostalog je najavio smanjenje poreza na dohodak, poreza na dobit, PDV-a na svu hranu…

Plenković je istaknuo da je HDZ pobijedio u devet od 11 izbornih jedinica, a u dvije gdje su bili drugi, trećoj i osmoj, ostvarili su povijesno najbolji rezultat.

Na pitanje što je bila prijelomnica u izborima odgovorio je da su pogodili nekoliko elemenata te da je većina birača svjesna postignuća u proteklom mandatu koji je bio težak i izazovan.

“Siguran sam da je bilo i grešaka, ali smo unatoč tome radili sve što smo najbolje umjeli i znali za interes Hrvatske. Rezultati su bili tu”, rekao je Plenković.

Govoreći o obnovi Zagreba od potresa rekao je da će nastojati naći formulu koja će sustavno obnavljati i protupotresno ojačavati brojne zgrade koje su stradale.

Što se koronavirusa tiče, poručio je građanima da je najbolje da budemo odgovorni. “HDD: higijena, dezinfekcija i distanciranje. To su tri elementa koja će najbolje spriječiti širenje zaraze”, rekao je Plenković.

Sad je puno manji broj hospitaliziranih slučajeva nego u ožujku te je jako mali broj pacijenata na respiratorima, što znači da je virus isti, ali da nas ljetni mjeseci ipak čine donekle otpornijima.

Leave a Comment

Your email address will not be published.