Aktivnosti vezane uz sanaciju šteta od potresa - Kanal 5

Aktivnosti vezane uz sanaciju šteta od potresa

Zagrebački Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada u suradnji s drugim gradskim uredima nastavlja rad na uređivanju baza podataka kako bi mogli pratiti tijek obnove grada. Gradska uprava uputila je zamolbu građanima da prate informacije kako bi pravovremeno znali  kako postupati po pitanju ažuriranja statusa zgrade nakon sanacije.

Grad je imenovao i Stručno povjerenstvo u kojem su angažirana 123 vanjska člana, građevinski inženjeri, arhitekti, kao stručnjaci za procjenu šeta. Oni će iduća dva mjeseca provesti na terenu pa se pozivaju građani da budu dostupni, da bez obzira na godišnje odmore netko od članova obitelji osigura angažiranim stručnjacima pristup njihovom objektu.

Također, na oštećenim objektima Javna vatrogasna postrojba Zagreba provodi redovne aktivnosti i do danas je postupano na ukupno 5 500 lokacija. Završeni  su radovi na dionici tramvajskog prometa na Trgu kralja Tomislava i na ostalim lokacijama nakon kojih je ZET, od danas, uspostavio redoviti tramvajski promet na svim dionicama u Zagrebu. U protekla 24 sata u Zagrebu je na 75 lokacija prikupljeno 108 tona građevinskog otpada.

Leave a Comment

Your email address will not be published.