Ako baš ne morate, ne idite na putovanje, meteoalarm upozorava na veliko nevrijeme - Kanal 5

Ako baš ne morate, ne idite na putovanje, meteoalarm upozorava na veliko nevrijeme

Stigla je hladna fronta te donijela promjenu vremena, a naoblačilo se u većem dijelu unutrašnjosti i na Jadranu. Kiša pada u središnjoj i sjeverozapadnoj unutrašnjosti i na širem riječkom području.

U nastavku dana kiša će se širiti i istočnije, a nestabilnosti će biti i na sjevernom Jadranu, pljuskova praćenih grmljavinom. Lokalno su mogući neverini, kojih prema večeri može biti i drugdje na moru. Lokalno na nevrijeme upozorava i sustav Meteoalarm DHMZ-a, koji je na snazi za sjeverozapadnu unutrašnjost i sjeverni Jadran.

Na moru puše bura, koja će poslijepodne prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak, ali prema večeri ponovno jačati, osobito pod Velebitom, gdje treba računati na olujne udare.

I sutra će biti vrlo vjerovito na moru, olujnih udara bit će i u Dalmaciji, stoga treba računati na probleme u prometu. Osim bure, u Dalmaciji će isto tijekom petka lokalno biti pljuskova praćenih grmljavinom.

I na moru i na kopnu će zahladnjeti. Ipak, kako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali, vrućine se brzo vraćaju, od sredine idućeg tjedna.

Leave a Comment

Your email address will not be published.