Akcija USKOK-a, uhićen gradonačelnik Kutine i još tri osobe - Kanal 5

Akcija USKOK-a, uhićen gradonačelnik Kutine i još tri osobe

U antikorupcijskoj akciji policije i Uskoka u srijedu ujutro uhićen je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić i još trojica suosumnjičenih, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.

Policija i Uskok još se nisu oglasili o uhićenjima koja su, kako se doznaje, uslijedila nakon istupa zviždačice Adrijane Cvrtile koja je Babića optužila za trgovanje utjecajem i podmićivanje zastupnika.

Babić je u rujnu objavio da izlazi iz HDZ-a jer ne želi da mu se stranka kojoj je pristupio 1989. “povlači kroz blato” te ističe da kroz institucije RH želi otkloniti svaku indiciju koja bi ukazivala na njegovu odgovornost.

Direktorica kutinske komunalne tvrtke Eko Moslavina Adrijana Cvrtila u javnost je ranije izašla s navodima da su gradonačelnik Babić i predsjednik kutinskog HSLS-a Davor Kljakić radili pritisak da se u Eko Moslavini zaposle pojedini članovi stranke i rodbina vijećnika ili da im se povećaju plaće, a sve kako bi se osiguralo glasovanje tih vijećnika za proračun i rebalans proračuna.

Obojicu je prijavila Uskoku, a Babić je odbacio optužbe o političkom kadroviranju ustvrdivši da su napadi na njega iskonstruirani.

Leave a Comment

Your email address will not be published.