ADRIJANA CVRTILA Objavljena audio snimka na kojoj gradonačelnik Kutine govori o 'kupovanju novinara' - Kanal 5

ADRIJANA CVRTILA Objavljena audio snimka na kojoj gradonačelnik Kutine govori o ‘kupovanju novinara’

Adrijana Cvrtila, zviždačica koja je razotkrila korupciju u kutinskoj gradskoj vlasti i koja je nedavno smijenjena s mjesta direktorice Eko Moslavine, gostovala je u tv emisiji Newsroom N1 televizije i objavila novu snimku koja je otkrila kako je uhićeni trojac predvođen gradonačelnikom Babićem podmićivao lokalne novinare.

“Gradonačelnik Kutine i sad bivši predsjednik Gradskog vijeća pomoću lokalnog medija plaćali su da se tamo objavljuju pozitivne informacije i vijesti o vladajućoj koaliciji, plaćali su šutnju. Čovjek koji stoji iza portala ih je ucjenjivao porukama da zna za razne informacije i oni su plaćali da on o tome ne piše”, izjavila je Adrijana Cvrtila.

“Kako su oni zlouporabili medijski prostor, time su obmanjivali javnost i skrivanjem činjenice da se radi potencijalno o kaznenim djelima.”

“Vjerujem da toga ima i u drugim jedinicama lokalne samouprave, samo je pitanje tko će se drznuti o tome progovoriti. Treba ljude osvještavati i poticati ih da progovore.”

Na optužbe Danijela Husnjaka, novog direktora tvrtke Eko Moslavina, dan ranije u istoj tv emisiji Newsroom na njen račun Adrijana Cvrtila je odgovorila:

“Ne. Ovo radno mjesto voditelja razvoja i zaštite okoliša nije mjesto koje sam otvorila za sebe. Ja sam na njemu zaposlena od kolovoza 2014. sve do 2017. kad sam imenovana direktoricom, to mjesto otvorio je moj prethodnik. Tvrdnja da Gradsko vijeće nije izglasalo izvješće o poslovanju smiješno je jer sam četiri godine dobivala jednoglasnu odluku da je izvješće prihvaćeno. U to vrijeme u srpnju kad je srušeno izvješće, na snazi nije bila odluka koju su donijeli kasnije o izboru člana uprave.”

Cvrtila je u emisiji potvrdila i kako je primila dvije sudske odluke:

“Primila sam rješenja o privremenim mjerama – jedno je zabrana primjene sistematizacije kojom je trebalo biti ukinuto mjesto voditelja zaštite i razvoja okoliša, a drugo se odnosi na privremenu mjeru da mi se omogući i rasporedi me se na zadatke na tom radnom mjestu.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.